21.12.2011.

Foursquare u Hrvatskoj na 6500 korisnika

Slike
Foursquare je u Hrvatskoj dosegnuo brojku od 6500 korisnika. Pošto ih diljem svijeta ima oko 15 milijuna, možemo reći, ipak samo 6500 ih je u Hrvatskoj i mišljenja smo da ih ova lokacijska društvena mreža zaslužuje mnogo više.

Foursquare i zagrebačka tvrtka Drap su prvi put uspjeli skupiti podatke o korištenju Foursquarea u Hrvatskoj. Do ovih podataka su došli koristeći softver za pretraživanje (crawling) društvenih
mreža. Ranije su ovom metodom došli do podataka o korisnicima Twittera i Facebooka, a sad su softver proširili novim modulom koji je koristeći isti algoritam pretražio Foursquare i pronašao sve zanimljive podatke.

Uz 6500 korisnika, u Hrvatskoj na Foursqureu postoji 514 gradova i mjesta te 20500 lokacija (POI, place of interest) u kojima je napravljeno 804000 'CheckIn-ova' (prijava).

U Zagrebu je naravno i najviše lokacija i korisnika, a slijede ga Split i Rijeka. Čak polovica Korisnika iz cijele Hrvatske dolazi iz Zagreba, njih 3634, dok je trećina lokacija na području Zagreba, njih 6552.

Najpopularnija lokacija su razni kolodvori, aerodromi, trgovi i shopping centri. Mjesta kojima cirkulira velik broj ljudi, a tu je i veliki broj turista, koji dolaze iz zemalja kod kojih je Foursquare normalna stvar i mnogima im je aplikacija Foursquare na njihovim smartphonovima glavni pružatelj informacija o mjestu u koje dolaze. Tako je najpopularnija zagrebačka zračna luka Pleso, na kojoj se 1382 korisnika prijavilo preko 4200 puta, zatim slijede Trg bana Josipa Jelačića i Arena centar. Postoji veliki turstički potencijal u Hrvatskoj, preko Foursquare doći do turista i ponuditi im svoje usluge i proizvode, a bome i do hrvatskih potrošaća.

Par zanimljivosti, prva lokacija u našoj zemlji je otvorena 30.09.2009. u Rijeci, lokacija 'Molekula', a prvi korisnik je Viktor M.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0