29.11.2011.

Samsung Galaxy Note

Slike
Smartphone ili tablet? Na tržište nam dolazi, ni jedno, ni drugo, nego prvi tabphone. Za neke mješavina, hibrid, križanac, a neki ga ne svrstavaju ni u kategoriju smartphonova, ni tabova, on je nova vrsta uređaja na tržištu „Note“. Samsung ga je predstavio u listopadu na sajmu potrošačke elektronike na Berlinskom IAF-u.

Slika 5411

Prvo što uočavamo na Samsung Galaxy Noteu je njegov ekran, sa svoja 5,3 incha. Što je najviše ako ga svrstamo
u smartphonove (Galaxy SII 4,3 incha), ali i najmanje ako ga stavimo u grupu sa tabovima (tableti od 7 incha).

Note, hrvatski „bilješka“. Nije slučajno da je Samsung baš to ime odabrao za ovaj uređaj. Note dolazi sa digitalnom olovkom (stylus), što ga ujedno čini i elektroničnom bilježnicom. Digitalnom olovkom ili kako je oni u Samsungu jednostavno zovu „pen“, može se i pisati i crtati po ekranu.

Samsung Galaxy Note u sebi ima procesor od 1.4GHz sa dvije jezgre (Cortex A9), grafičkim Mali-400MP GPU-om i Exynos chipsetom. Ima čak 1 GB RAM, dok interna memorija ovisi o modelu (16/32GB) te čak ima mogućnost nadogradnje internom microSD karticom do 32 GB.
Note je vrlo tanak uređaj, 9.7 mm, a težak 178 grama, no s obzirom na dimenzije, vrlo malo. Kučište je od čvrste plastike i preporučuje se nošenje neke posebne zaštite za uređaj.
Ima dvije kamere. Sa stražnje strane se nalazi kamera od 8 MP sa LED bljeskalicom koja snima izvrstan 1080p Full HD video u 30 sličica/sekundi. Sprijeda se nalazi kamera za video pozive od 2MP.

Da Samsung računa na uspjeh i ovog uređaja na tržištu, pokazuje i sama činjenica da Note u svome imenu sadrži i Galaxy, ime koje je sinonim za odlične smartphonove i tabove iz serije Galaxy. Samsung je ovim uređajem dotaknuo i novu tržišnu nišu, stoga je za očekivati da će uskoro i konkurencija izbaciti svoje adute.
Ovaj gadget u trgovine EU dolazi ovaj tjedan, a Hrvatskoj se očekuje najvjerojatnije u prosincu 2011. godine. Svi ljubitelji koji su dvojili, da li kupiti smartphone ili tab, sad mogu odahnuti, ovim uređajem će dobiti oboje.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0