09.11.2011.

Angry Birds najbolja igrica svih vremena!

Slike
Angry Birds, ruši sve rekorde, najprodavanija je igrica na svijetu (čak i u Guinnessovoj knjizi rekorda).
Finska kompanija Rovio Mobile je objavila da je igra Angy Birds premašila brojku od čak 500 milijuna preuzimanja sa raznih trgovina aplikacijama (Apple Store, Android Market i ostale trgovine aplikacijama za druge smartphone i tablete).
Igra se na tržištu prvi put pojavila 9. prosinca 2009., a već 2010. postala najbolja aplikacija za smartphonove.
Tvorci igre su se služili geslom: "što jednostavnije, to bolje", dodali malo, nama uvijek drage fizike te hrpe
tine nivoa i eto formule za uspjeh. U igri, igrači koriste praćku za ispucavanje ptica u svinje koje se skrivaju u svojim zanimljivim nastambama. Što je cilj? Jednostavno, potamaniti sve svinje.
Danas se Angry Birds mogu igrati svugdje, na računalima, raznim igračkim konzolama, ali Rovio Mobile, glavnu zaradu i dalje ostvaruje na smartphonovima i tabletima.
Smartphonova je sve više, a ljudi ih koriste stalno, u billo kojem trenutku i na bilo kojem mjestu. Isto tako brzo se širi popularnost Angry Birdsa.

Slika 5320
Vama koji igrate, podatak da ste do sada prešli 266 milijardi nivoa te lansirali preko 400 milijardi ptica, koje su sakupile preko 44 milijardi zvijezda.Utrošili ste svaki dan 300 miliona minuta na igranje ove igrice, a prema podacima Rovio Mobilea, na igranje Angry Birds je do sada utrošeno 200.000 godina.

Pošto se igra na smartphonovima prodaje putem App Storea (Apple), Android Marketa (Google) i Microsoftova Market Placea, ove tri informatičke kompanije, neočekivano, zaslugom Rovio Mobilea, postale vodeći distributeri elektroničkih igara i postali glavni konkurenti, do sada vodećem Sonyju.

Prema pisanju Bloomberga, finska kompanija Rovio, trenutno traži investitore, koji će pomoći da se komercijalno iskoristi velika popularnost igrice. Među potencijalnim partnerima pominju se Disney, EA, Zynga.

Očekuje se da će vrijednost kompanije nakon ovog ulaganja porasti na 1.2 milijarde dolara.

Zanimljiva je novost da se u Kini planira do kraja mjeseca studenog otvoriti prvi specijalizirani dućan na svijetu posvećen upravo ovoj igrici, a prodavat će se plišane igračke popularnih likova iz igrice.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0