19.10.2011.

Proizvođača BlackBerryja ponudio besplatne aplikacije u znak isprike korisnicima

Slike
Kanadska tvrtka Research In Motions (RIM), poznatija kao proizvođač BlackBerryja objavila je da je znatno poboljšala usluge, ali tek nakon 3 dana koliko su trajali prekidi. Za korisnike BlackBarrya koji nisu mogli slati e-mailove niti surfati internetom to se činilo kao čitava vječnost.

Da podsjetimo, kvar koji se dogodio u tvrtki RIM uzdrmao je sve korisnike BlackBerry uređaja diljem svijeta koji su 3 puna dana bili zakinuti za internet usluge. Iako je od početka ove „krize“ nakon 20 sati objavljeno da je kvar u
klonjen, poteškoće su se nedugo nakon toga i nastavile. Korisnici BlackBerry uređaja zasuli su internet neugodnim komentarima, a reputacija RIM-a ozbiljno je narušena.

Pad BlackBerry servera prouzročio je milijunske gubitke operatera i samog RIM-a. RIM nije dao nikakvu dodatnu informaciju o tome što je dovelo do kvara, ali pretpostavlja se da je problem bio negdje na poslužiteljima u RIM-ovom Slough podatkovnom centru. Vrijednost dionica ove kanadske tvrtke, od kvara pa do danas, pala je za 4% na burzi u Torontu. Osnivač RIM-a Mike Lazaridis osobno se ispričao korisnicima video porukom, a da li je isprika bila učinkovita vidjet ćemo ako dionice prestanu padati.

Slika 5301

U znak isprike svim vlasnicima BlackBarrya RIM je svojim korisnicima ponudio 12 aplikacija u ukupnoj vrijednosti od 100 američkih dolara koje se mogu besplatno preuzeti od 19.listopada 2011. godine:

SIMS 3 – Electronic Arts
Bejeweled – Electronic Arts
N.O.V.A. – Gameloft
Texas Hold’em Poker 2 – Gameloft
Bubble Bash 2 – Gameloft
Photo Editor Ultimate – Ice Cold Apps
DriveSafe.ly Pro – iSpeech.org
iSpeech Translator Pro – iSpeech.org
Drive Safe.ly Enterprise – iSpeech.org
Nobex Radio™ Premium – Nobex
Shazam Encore – Shazam
Vlingo Plus: Virtual Assistant – Vlingo

Poteškoće u radu BlackBarryja došle su u vrlo nezgodnom trenutku. Glavna konkurencija, Apple i Samsung upravo su predstavili nove pametne mobilne uređaje, iPhone 4S te Galaxy Nexus.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0