11.02.2011.

Nokia i Microsoft u borbi za prevlast na tržištu mobitela

Slike
Mobiteli - Nokia i Microsoft u borbi za prevlast na tržištu mobitela

Nokia je danas službeno objavila zaokret u strateškom poslovanju – glavna promjena je novi partner: softverski gigant Microsoft.

Nokia unatoč kvaliteti danas nije jedan od vodećih proizvođača mobitela. „Potopili“ su ih prvenstveno iPhone svojom izvrsnom marketinškom kampanjom, te Android svojim pristupačnim operativnim sustavom. A kako Microsoftov WP7 postaje sve popularniji, Stephen Elop, izvršni direktor Nokie, odlučio se udružiti upravo sa Microsoftom za prevlast na tržištu.

Time će Nokia napokon (skoro potpuno) odustati od nekonkurentnog Symbiana, te svojim primarnim operativnim sustavom  za smartphoneove učiniti Windows Phone 7. Osim toga, Nokia se obvezala na daljnji razvoj te platforme, kao i postavljanje Nokia Mapsa za navigacijski sustav svih mobitela, te postavljanje Bing tražilice kao službene tražilice. Kao i kod svih WP7 aplikacije će se moći kupovati kroz Windows Marketplace, no sada će on biti spojen sa Nokijinom trgovinom aplikacija.

Symbian će se i dalje koristiti u pojedinim smartphoneovima, pa tako ove godine možemo i očekivati pokoji novi model sa ovim OS-om, ali i sa MeeGoom.

Detaljnije možete pročitati ovdje.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0