07.01.2011.

Predstavljen novi, još bolji Microsoft Surface!

Slike

Vjerujemo da ste već upoznati sa ambicioznim Microsoftovim projektom Surface (ako niste, sram vas bilo!) koji nam je podario multimedijalni touchscreen stol. No, kao i svi prvijenci prvi Surface nije bio baš savršen i nije bio baš touchscreen (kamere su pratile vaše prstiće), no sada se to sve mijenja.
Slika 4991
Znamo...nije baš u domeni mobitela, ali ne smijemo zaboraviti da Surface ipak s njima ima interakciju – komunicira putem Bluetootha pa lako možete pregledavati slike na njegovom ogromnom ekranu. Što će novoga donjeti za mobitele nova generacija Surfacea – još uvijek ne znamo...

Ono što znamo je to da se Microsoft napokon riješio onih kamera koje su simulirale touchscreen – sada su zapravo upogonili pravi ekran osjetljiv na dodir zahvaljujući PixelSense tehnologiji u suradnji sa Samsungom. Tako će novi i tanki full HD 1080p LCD ekran moći prepoznati razne figure, ruke i ostale objekte koji se stave na njega, te podržavati više od 50 istovremenih dodirnih točaka!
Slika 4993
Developeri se također mogu veseliti, jer nova verzija Microsoft Surface SDK i njegovi development alati omogućuju s PixelSensom ostavriti nešto što još nije moguće niti na jednoj drugoj platformi.
Slika 4992
Postoji još jedan novitet vezan za next gen Surface, a to je da sada on može stajati i vertikalno, te je pogodniji za komercijalnu upotrebu. Zato uskoro možemo očekivati MS Surface u šoping centrima, bolnicama, zračnim lukama, obrazovnim ustanovama... ali, naravno, ne u Hrvatskoj.
Naime, Surface će biti dostupan kasnije ove godine u 23 zemlje diljem svijeta, na čijem popisu se ne nalazi Hrvatska, i to po cijeni od 7.600 američkih dolara (nešto manje od 25.000 kuna). Držimo fige, da ćemo se i mi uskoro pronaći među tim zemljama...

Sve dok smo izvan tog popisa, nemojmo zaboraviti na jedan hrvatski 'Surface' – PandoPad. Njega također nećete moći imati za privatnu upotrebu, no zato ćete ga moći pronaći u zračnim lukama, bankama, šoping centrima, hotelima i slično, gdje vam nudi sve potrebne informacije, ali i mogućnost dodatne interakcije, poput igranja igrica ili objave neke informacije na Fejsu. Ono što bi sigurno voljeli vidjeti još, je PandoPad za mobilne telefone.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0