01.10.2010.

Facebook i Skype ulaze u partnerstvo?

Slike
Mobiteli -  Facebook i Skype ulaze u  partnerstvo?

Kad bi se zbrojili svi pripadnici svijeta Facebooka tvorili bi zemlju koja bi po broju stanovnika bila treća na svijetu. U takvoj imaginarnoj grupaciji postoji platforma za izražavanje svakojih mišljenja, međusobnog komuniciranja izjenjivanja dobara, posjedovanja nekretnina, trgovanja...gotovo svega. Međutim, zasad stanovnici Facelanda su ipak nemaju mogućnost koja je već odavno ne broji nikakvom inovacijskom tehnologijom, zapravo je prilično osnovna i stara mogućnost – telefonski razgovori.

Najnovija šuškanja u tehnologijskim kuloraima donose vijest da su Facebooki Skype na rubu objave strateškog patnerstva koji bi omogućio korisnicima popularne socijalne mreže slanje SMS poruka i obavljanje telefonskih poziva preko svojih Facebook profila, piše postal All Things D.
Takav ugovor bi Facebooku mogao omogućiti da ide u korak sa standardima koje je primjerice postavio Google Voice, telefonska služba diva web pretraživanja, opisla je Kara Swisher.
Prema njenim riječima Facebook i Skype su već testirali mali integracijski kontakt, smatra da će formalni ugovor izeđu dvije tvrtke Facebooku pomoći u u što boljem zajedničkom umrežavaju na komunikacijskoj osnovi i temelju zajednice.

Navodno će Facebook integracija 'koalirati' sa Skype 5.0 početkom listopada, a sporazum bi ujedno trebao i značiti da će usluge iznimno popularne internetske telefonije biti lakše dostupne preko usluga web srtanica na koje korisnici troše najviše vremena
Kako bilo, novi projekt zasada ostaje na razini glasina, jer ni Facebook ni Skype nisu htjeli komentirati slučaj.
Neosporno je da bi ostvarenje takvog partnerstva bio pravi 'bullseye' budući da Facebook ima više od 500 milijuna korisnika diljem svijeta dok Skype ima 560 milijuna registriranih korisnika uz 124 milijuna onih kojih koriste uslugu barem jednom mjesečno.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0