12.10.2010.

LG predstavio prvi Windows Phone 7 u Hrvatskoj – Optimus 7!

Slike
Mobiteli - LG predstavio prvi Windows Phone 7 u Hrvatskoj – Optimus 7!

LG Electronics ovog je jutra službeno predstavio prvi Windows Phone 7 u Hrvatskoj, i to tek 19 sati nakon i službenog launcha u Microsoftu.

Kako tržište tzv. pametnih telefona (smartphone) postaje sve veće, LG je odlučio napraviti veliki korak naprijed. Jedni su od probranih proizvođača hardvera koji, u suradnji sa Microsoftom, imaju priliku biti predstavnik novih WP7 uređaja u svijetu, a Optimus 7 sigurno ne razočarava.

Slika 4914 Naime, Optimus 7 ima neke potpuno nove i zgodne pristupe mobilnoj tehnologiji i korištenju mobitela danas. Aplikacijom 'Play To' možete putem DNLA tehnologije gledati video zapise, glazbu ili slike na drugim uređajima, poput televizora ili računala. A putem 'Augmented Realityja' možete saznati sve informacije koje vas interesiraju. Primjerice, ako usmjerite mobitel prema nebu, prikazati će vam informacije o vremenu; ako ga držite ispred sebe, dobiti ćete informacije o znamenitosima i interesnim točkama koje su vam u blizini; a ako ga pak usmjerite prema tlu, u krugu od pet kilometara prikazati će vam sve što vas zanima – restorane, bankomate, ljekarne...

Uz to podržava i tzv. 'Voice-to-SMS' pomoću kojeg je glas moguće preobraziti u tekstualni zapis koji možete potom objaviti na 'Fejsu' ili Twitteru, ili poslati mail ili poruku. Naravno, ne podržava Hrvatski jezik, no developeri imaju šanse razviti jednu takvu aplikaciju koja bi bila dostupna preko Windows Marketa.
No, tu problem ne nestaje, obzirom da WinMarket nije lansiran u Hrvatskoj, pa bi se morali poslužiti 'malim prijevarama', i prijaviti se kao korisnik iz neke druge zemlje – što se developerima iz Hrvatske sigurno neće svidjeti. Za sada još uvijek nema informacija o tome kada će biti službeni launch Marketa u Hrvatskoj.

Slika 4913 Naravno, tu su i standardne Microsoftove usluge – Xbox Live i Zune za vaše omiljene igre i glazbu. Uz MS Office moći ćete pregledavati, stvarati i modificirati sve Excel i Word, te PowerPoint dokumente – a oni su idealan alat za svakog business korisnika, što Optimusu 7 daje još jednu sferu korištenja. Zapravo, u tome je i čar ovog uređaja, jer napokon imamo nešto što odlično balansira privatnu sferu i poslovnu sferu korištenja mobilnih uređaja.

Sprijeda Optimus 7 ima tek tri tipke: 'Back', 'Home' i 'Search', a aplikacijama pristupate uz pomoć 3.8 inčnog WVGA LCD ekrana.
Na poleđini Optimusa 7 pronaći ćete 5 megapikselnu kameru, kojom osim fotkanja, možete snimiti i video zapise u HD razlučivosti. Sve to pokreće brzi i živahan Snapdragonov Qualcomm procesor od 1GHz.

LG Optimus 7 biti će dostupan ekskluzivno i isključivo u ponudi T-Mobilea, a cijena bi mu trebala biti oko 3.600 kuna, te će biti dostupan po povoljnijim uvjetima unutar poslovnih Flex Team paketa i privatnih iTarifa paketa.
U prodaju kreće od 21. listopada.

Veselite se? Mi jedva čekamo.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0