22.09.2010.

A što kažete na iPod četvorku?

Slike
Mobiteli - A što kažete na iPod četvorku?

Nova i pobošljana verzija iPoda je na tržištu - radi se, naravno o novome iPodu Touch. Novi, četvrti iPod polako briše granicu između playera glazbe i videa i smartphonea, a Apple je u sve ubacio i vrlo kvalitetnu igraću komponentu koja bi, hvali se, mogla zasjeniti i Sonyjeve i Nintendove slične uređaje.

Novi Touch ima poboljšani Retina ekran od 3,5 inča i A4 procesor, kao i iPhone. Ugrađene su mu i dvije kamere. Jedna ima mogućnost snimanja filmova u formatu 720p, a druga služi za FaceTime, software koji vam omogućava telefonske razgovore preko interneta, s tim da sugovornika možete i vidjeti ako to želite.

Ipak, za takvo povezivanje vam naravno treba i stalni pristup internetu, što bi moglo biti problematično u hodu, pa ćete za tu uslugu biti ograničeni većinom na zatvorene prostore.

iPod Touch je i tanji nego ikad. Uži je i kraći od iPhonea, te znatno tanji - samo 7,2 milimetra.

Pod sjajnom, već tradicionalnom kromiranom pozadinom nalazi se 512 Mb radne memorije, i Appleov OS 4.1, kao i kod iPhonea. Podržava WiFi, Bluetooth 2.1 i EDR, no bez GPS-a.

iPod dolazi u varijantama od 8, 32 i 64 Gb, te se i cijena povećava sukladno kapacitetu. To što nema mogućnost slanja poruka i telefoniranja, čini se, jedino je što ga po dijeli od iPhonea.

Prema Engadgetu, zvuk je poboljšan od posljednje verzije, no vanjski je zvučnik zanemariv i proizvodi prilično loš zvuk. Ipak, naguran je u minijaturno kučište, pa je to donekle razumljivo. S druge strane, ovo je iPod! Ionako ćete glazbu slušati preko slušalica, zar ne?
 

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0