27.04.2010.

Nokia predstavila novi smartphone - N8

Slike
Mobiteli - Nokia predstavila novi smartphone - N8Nokia N8 Nokijin je novi pametni telefon pod sloganom: Nokia N8.  Poveži se.  Stvaraj. Zabavi se.

Iintuitivno se povezuje s ljudima, mjestima i uslugama koje su vam najvažnije. S Nokijom N8, korisnici mogu stvarati neodoljive sadržaje, spojiti se na omiljene društvene mreže i uživati u naručenim internetskim TV programima i Ovi Store aplikacijama. Nokia N8 bit će dostupna na odabranim tržištima u trećem tromjesečju 2010., a maloprodajna cijena iznosit će oko 370 eura, bez poreza i dodatnih davanja.

Nokia N8 donosi 12-megapikselni foto aparat s Carl Zeiss optikom, Xenon bljeskalicom i velikim senzorom koji je usporediv s onima koji se nalaze u kompaktnim digitalnim foto aparatima. Dodatno, Nokia N8 nudi mogućnost snimanja video isječaka HD kvalitete te njihovog montiranja pomoću ugrađene intuitivne aplikacije za uređivanje. Ovaj mobilni uređaj može služiti i kao prijenosni centar za zabavu jer korisnici mogu uživati u video isječcima HD kvalitete s Dolby Digital Plus surround zvukom jednostavno se spajajući  na kućno kino. Nokia N8 također nudi mogućnost spajanja s Web TV servisima koji prenose programe, vijesti i zabavu kao što su CNN, E! Entertainment, Paramount i National Geographic, a dodatni lokalni Web TV sadržaj također je dostupan preko Ovi Storea.
 
Društvene mreže druga su priroda Nokije N8. Korisnici mogu osvježiti svoj status, podijeliti lokaciju, fotografije i pregledati Facebook i Twitter obavijesti unutar jedne aplikacije, izravno na početnom zaslonu. Događaji i kalendar s društvenih mreža također se mogu sinkronizirati s kalendarom uređaja.

Nokia N8 dolazi opremljena besplatnom globalnom vozačkom i pješačkom navigacijom Ovi Karte, vodeći ljude do mjesta koja ih zanimaju u više od 70 zemalja svijeta.

Symbian^3 u akciji
Nokiji N8 snagu daje najnovije izdanje najrasprostranjenijeg svjetskog softvera za pametne telefone, Symbian^3, koji uvodi nekoliko značajnih unaprjeđenja, uključujući podršku za pokrete kao što su višestruki dodir (multi-touch), povećanje i smanjenje dvama prstima (pinch-zoom) i povlačenje (flick scrolling). Nokia N8 također pruža mogućnost višestrukih prilagodljivih početnih ekrana koji se mogu opremiti aplikacijama i widgetima. Nova 2D i 3D grafička arhitektura platforme koristi pune mogućnosti  hardverske akceleracije Nokije N8 za brže i osjetljivije korisničko sučelje. Symbian^3 podiže letvicu u performansama donoseći bolje upravljanje memorijom što omogućuje brži usporedni rad većeg broja aplikacija. 
 

Qt za developere

Nokia N8 prvi je Nokijin novi model uređaja integriran u Qt, okruženje za razvoj softvera koje pojednostavnjuje razvoj i omogućava izgradnju aplikacija jednom,  te njihovu primjenu preko Symbian i drugih softverskih platformi. Nokia je također, u njegovoj inicijalnoj beta verziji, učinila dostupnim moćni, ali jednostavni za korištenje Nokia Qt SDK, kako bi omogućila developerima da počnu razvijati potencijale Qt-ja. 

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0