25.01.2010.

Nokia Morph - nanobudućnost

Slike
Mobiteli - Nokia Morph - nanobudućnost

Ako ste se ikada pitali kako bi mogli izgledati mobiteli u budućnosti kada se počne koristiti nanotehnologija, Nokia se pobrinula da vam odgovori na to pitanje. Odgovor leži u Nokijinom patentu za uređaj sa savitljivim ekranom čija funkcija ovisi o obliku u koji je on savinut. Savinite ga u oblik šalice i pronaći će kafiće u blizini. Ako ste pak gladni, dovoljno je uređaj savinuti u oblik zdjele i vaša  Nokia Morph pokrenuti će pretragu za restoranima. Vozite se i uočili ste da nemate dovoljno goriva? Samo savijte uređaj u valjak i zakotrljajte, ubrzo ćete pronaći lokaciju najbliže benzinske postaje.

Ovakvo korištenje zvuči pomalo smiješno, ali kad budete morali koristiti telefon na -10°C, biti ćete sretni što ga možete saviti umjesto da skidate rukavice.

Nokija je doskočila i problemima vezanima uz okoliš.Kada se uređaj jednog dana nađe u proizvodnji, imat će solarni panel za punjenje i sam će se čistiti. Ugrađeni senzori analizirat će zrak i ostale elemente okoliša.

Ako se pitate kada će uređaj pokucati na vrata tržišta, morati ćete se još malo strpiti. Nokia je jednom prilikom izjavila kako očekuje da ovakvi uređaji budu standard do 2015. godine, ne zna se ni približno kada bi Morph mogao ugledati svjetlo dana, niti dokle je Nokia stigla sa svojim istraživanjem fleksibilnih ekrana i nanotehnologija.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0