10.12.2009.

Nokia 6710 Navigator

Slike
Mobiteli - Nokia 6710 Navigator

Osvježenje za Nokijinu Navigator seriju je postalo pravi godišnji event. 6710 je Nokijin treći Navigator po redu i to najbolji, iako ima neke očite nedostatke.

Nije nikakva tajna da dečki uvijek žele neke stvari imati veće: aute, mišiće, porcije u restoranima... isto tako žele da Nokia 6710 ima veći ekran, ali iz drugačijih, sebičnih razloga. Ova Nokia ima 2.6 inčni ekran (što je ok za telefon), ali za navigacijski alat želimo barem dodatni inč. Kad se radi o kartama dok vozite, veličina ipak je bitna.

Ekran je, međutim, odličan za svakodnevnu upotrebu. Ima jasne boje, a menu je jednostavan. Ali čim postavite 6710 u auto, ekran baš i nije više tako odličan. I ne radi se samo o veličini, sjajan displej isto tako znači da postoji veća šansa za smanjenu vidljivost zahvaljujući odsjaju, za razliku od standardnih GPS uređaja sa mat ekranom.

Estetski gledano, 6710 nije ništa novoga za Nokiu. To je klizni uređaj sa numeričkom tipkovnicom ispod i navigacijskim panelom na vrhu, sa posebnim Maps gumbićem – koji ga i razlikuje od ostalih Nokia. Zanimljivo je da 6710 za punjenje koristi već sada stari pin za punjenje, umjesto sada uobičajenog micro USB-a.

Ok, ustanovili smo da želimo veći ekran, ali ako to zanemarimo, kakvo je iskustvo navigiranja sa 6710? Iznenađujuće dobro. GPS prijem je gotovo jednak kao i kod klasičnih navigacijskih uređaja, sa tek ponekim prekidom veze u gradu – ali inače je solidan, i to puno bolji od iPhonovog.

Stalak koji dobite sa njime je odličan; kompaktan i čvrst. Možete rotirati ekran u landscape mode, iako začudo ta opcija nije automatski uključena na mobitelu pa smo morali prčkati po postavkama i uključiti 'senzore'.

No, najugodnije iznenađenje nam ne pružila Nokijina 5 megapikselna kamera. Bit ćemo iskreni, ove godine je bilo zaista teško pronaći neku kameru koja bi nas stvarno razveselila. Vidjeli smo i lošije kamere što se tiče kvalitete, čak i ako su one bile visoke razlučivosti. Brandovi koji su nam donosili pristojne kamere na mobitelima u 2008. su nestali u posljednjih šest mjeseci.

Ovaj model je iznimka. Prošetali smo mobitel po tmurnom vremenu, ali ni to kameru nije moglo spriječiti da napravi neke dobre fote sa živim bojama i dobrim fokusom. Kamerin softver ima pristojan niz opcija uključujući macro shot, panoramsku sliku, uslikavanje nekoliko slika za redom i sl.

Dakle, na 76710 Navigatoru imamo jako toga puno za voljeti, osim njegovih ograničenih mogućnosti kao navigacijskog uređaja. Pohvaliti ćemo to što u paketu dolazi stalak za auto, i iako je Nokijin navigacijski softver dobar, ipak bolje pristaje van automobila. Mape, zum, digitalni kompas i odlična 5 megapiskselna kamera ju čine odličnim alatom za turiste!
 

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0