27.10.2009.

Samsung Ultra S S7350

Slike
Mobiteli - Samsung Ultra S S7350

Čim smo ga ugledali, nismo mogli nezamijetiti sličnost sa Samsungovim drugim modelom – UltraTOUCH S8300. Da, slično izgledaju, ali ispod vanjštine se skriva štošta drugačijega. Najbitnije, UltraTOUCHev 2.8 inčni AMOLED ekran je puno napredniji od omanjeg 2.6 inčnog ekrana koji uopće nije osjetljiv na dodir. Wi-Fi ne postoji, a umjesto 8 megapiskela, kamera ima 5. Nasreću, multimedija nije patila, pa tako ovaj uređaj može reproducirati i DivX i Xvid datoteke. 

Kao što smo već napomenuli, i Ultra S i UltraTOUCH imaju sličan dizajn, uz očit nedostatak ekrana na dodir kao prva uočljiva razlika. Sa svojim 2.6 inčnim ekranom nešto je manji, ali svejedno mu je razlučivost 240x400 piksela. Kvaliteta slika je odlična, sa živahnim bojama, ali stvari se malo mijenjanju čim izađete van na sunce. Boje izblijede, a razabranje onoga što piše na ekranu je prava borba. 

Ako ste ikada koristili telefon od ovog proizvođača, korisničko sučelje vam neće biti strano. Svi menui su isti. Jedini način da ih promjenite je pomoću tema – ali sa mobitelom dobivate samo dvije. No, dobra stvar je da sami možete kreirati teme, što je jedan zgodan dodatak.
 
Osim što si možete ekran ulijepšati vlastitim kreacijama, možete se i sami spasiti od nekog katastrofalnog sugovornika ili, nedaj bože, cijele grupe katastrofalnih sugovornika. Za to je zaslužna opcija Fake Call. Naime, pritiskom na D-Pad prema dolje, pokrećete tu opciju i mobitel počne zvoniti. Dobra isprika da se izvučete iz loše situacije, zar ne? 

Za razliku od UltraTOUCHa, Ultra S ima nešto skromniju 5 megapikselnu kameru sa LED bljeskalicom. Ima jednostavno sučelje koje je vrlo lako koristiti, sa nizom opcija poput balansiranja boje, kontrole ekspozicije, scene, detekcija lica i osmjeha itd... Slike uopće nisu loše. Boje su relistične i živahne, a kamera uslikava dosta detalja, iako su vidljive nejasnoće. Video snima na razlučivosti od 720x480 piksela i sa 30fps. Dosta su dobre kvalitete kada ih gledate na monitoru. Boje su također realistične, nema zastajkivanja i sl.
 
Ultra S ima i ugrađen GPS prijamnik koji podržava geotagging, tako da se uvijek lako možete prisjetiti gdje ste nešto uslikali ili ga koristiti kako bi pronašli svoj put natrag do doma. Nažalost, ne dolazi sa sofverom, ali uvijek možete koristiti Google Maps. 

Što se tiče cjelokupnog rada uređaja, nismo se susreli sa nikakvim rušenjima, restartanjima i zastajkivanjima. Glasnoća poziva je bila dosta nepodnošljiva i morali smo ju stišati do negdje sredine njegovih mogućnosti kako bi bila podnošljiva. Kvaliteta razgovora je bila odlična na obje strane i nismo imali problema sa razumijevanjem. 
A koliko dugo ćete moći razglabati o najnovijim tračevima sa frendovima, prije nego mobitel 'rikne'? Prema Samsungovim riječima, ne dugo. Baterija traje 4 sata na razgovorima, ali će izdržati 14 dana ako mobitel uopće ne dirate. 

Uglavnom, ovaj mobitelček je stvarno funkcionalan, softver se ne ruši, dobro radi, multimedija je sasvim zadovoljavajuća, a još ima i kvalitetne pozive. E sada, nismo mi toliko teški, ali ima nešto što nam se nije dopalo. Grebanje gornjeg dijela o donji kada ga otvarate/zatvarate nije neprimjetno, a uz to imamo i popratno škripanje. No, ukoliko niste prevelike 'picajzle', a volite imati pouzdan uređaj (tko ne voli?), sigurno vas Ultra S neće razočarati. 
 

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0