25.10.2009.

Samsung BEAT DJ M7600

Slike
Mobiteli - Samsung BEAT DJ M7600

Tražite mobitel sa lijepim licem i super osobnošću? Samsung zna to. 

Ok, 'ajmo pogledat dizajn – telefon izgleda neporecivo dobro. Ipak, mislimo da će najbolje proći kod onih koji traže malo neobičan i svjež look. Nama je trebalo tek nekoliko sekundi da se naviknemo na njega (jer smo mladi i lijepi). Cijelokupni izgled je dosta teško opisati pa vam preporučamo da se bacite na slike – one ipak govore više od 1000 riječi. Ono što nam je prvo upalo u oči je natpis sa prednje strane mobitela – Audio by Bang & Olufsen ICE power. Bang & Olufsen? Bang. Olufsen – govorimo o ozbiljnoj audiofiliji ovdje. Ako ste imalo upoznati sa njihovim brandovima znate da njihove proizvode ne može imati običan smrtnik. Mi znamo. Probali smo (ah, jednog dana ćemo uspjeti). 
No, da se vratimo našem Samsungu – osjetljivi je na dodir, ima 2.8 inča i savršeno se uklapa u ostatak mobitela. Dobra je stvar da je Samsung odlučio staviti AMOLED tehnologiju, tako imamo 16 milijuna boja i odličnu kvalitetu slike iz bilo kojeg kuta. Nažalost, displej je malo alergičan na sunce, pa detalji postanu gotovo nevidljivi kada izađete negdje van. 

Osim novog dizajna, ima i novije TouchWiz sučelje. I ovdje možete sami odrediti koje ćete widgete imati na home screenu. Imamo i cijeli niz mini aplikacija, ali najbolja stvar je ta da imate poseban widget pomoću kojeg možete dodatne downloadati. Sve u svemu, sve izgleda jako cool, ali je dosta sporo. 

Glazba 
Stereo zvučnici su dosta dobri. Jednom kada pokrenete music player, otvoriti će vam se popis pjesama. Možete ih filtrirati po playlistama, albumima, Bead DJ playlistama, izvođačima, žansrovima i podcastovima. Sučelje playera je zgodno. Onscreen tipkama možete pristupiti funkcijama poput 5.1 efektu, shuffleu, repeatu, postavkama i sl. 

Kamera

Ima 3.2 megapiskelnu kameru sa autofokusom, Led bljeskalicom i ogledalom. Njeno sučelje je ugodno, sa velikim gumbićima koji se lako daju pritisnuti. Ima samo one najbitnije stvari, bez nikakvih dodatnih 'izmišljotina' za koje niti ne znate čemu bi mogle služiti. Kvaliteta fotki nije ništa neviđeno, i možda je najbolji način da opišemo kameru kao – prosječnu. 

Izvedba 
Priznajemo da volimo dobru kvalitetu poziva i uvijek nas malo razočara kada čujemo mumljave, slabe ili škripave glasove. BEAD DJ nas je podijelio. Niti smo zadovoljni, niti ne zadovoljni. Glasovi su bili relativno jasni i jednostavni za prepoznati, ali opetmalo lošiji za naš ukus. Ljudi sa druge strane linije su se pak žalili da je naš glas nejasan, monoton i sl. 

Zaključak 

Ne viđa se svaki dan da vodeći proizvođač mobitela izbaci neki izgledom neobičan mobitel, pogotovo kada se radi o glazbenim uređajima. Samsungovi developeri su očito odlučili biti inovativno i mora im se priznati da su zaista dobar posao tu odradili. Osim odličnog izgleda, ovaj mobitel ima i cijelo bogatstvo funkcija, plus AMOLED ekran osjetljiv na dodir. Ima potencijala postati pravi mali trendsetter, a njegova BEAT DJ aplikacija će vas odlično zabaviti. Sve što trebate biti jest – kreativni.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0