06.08.2009.

Motorola W7 Active Edition

Slike
Mobiteli - Motorola W7 Active Edition

Namjenjem azijskom i južnoameričkom tržištu, Motorola W7 Active Edition je jedan od rijetkih Motorolinih modela ove godine. Nema nikakvih namjera za sada za prodaju W7 u Europi ili Sjevernoj Americi, što opet pokazuje Motorolino kontinuirano povlačenje sa ovih tržišta. 

Ključni dio W7 je ugrađen akcelerometar. To omogućava korisniku da koristi geste, zamahe i slično kako bi kontrolirao funkcije mobitela. Tako će dva zamaha mobitelom pokrenuti media player, a zamah u lijevo ili desno će mijenjati pjesme. I druge aplikacije koriste ovakav tip kontrole, kao i Personal Trainer aplikacija, koja se može koristiti za igranje. 

Te tzv. kotrole gestama pomalo čine W7 cool, iako je zapravo poprilično jednostavan 3G uređaj sa 2.2 inčnim ekranom od 240x320 piksela, 2 megapiskelom kamerom, kamerom za video pozive, microSD utor, stereo Bluetoothom, multimedijalnim playerom i FM radijem. Ne podržava 3.5G, ali dolazi sa tri različite WCDMA/UMTS varijante.
 
Dizajn je nešto gdje se mišljenja razilaze. Nama se dopada – ima crtu klasičnog Motorolinog dizajna, ukomponiranog sa nečim svježim. Dolazi u dvije boje, Licorice (drugim riječim: crna i srebrna) i tzv. Alpine White, koja je kombinacija bijele, crne i žute. 

Ovaj modelčić je dizajniran za zabavu u pokretu, a player podržava većinu uobičajenih formata. Možete mu pridodati stereo Bluetooth slušalice – što je jako zgodno jer nemate sav onaj nonsens sa zapetljanim žicama dok vježbate. 

Vrijeme 3G razgovora je oko 3.5 sati, sa do 12 dana standbya. Ako W7 koristite na GSMu, možete imati do 8 sati razgovora.
I iako smo inicijalno bili razočarani tehničkim specifikacijama ovog modela, vrijedi isprobati to kontroliranje gestama, a i zasigurno je to interesantna alternativa svim silnim touchscreen telefonima koji u zadnje vrijeme obasipaju tržište.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0