30.06.2009.

HTC Hero

Slike
Mobiteli - HTC Hero

HTC Hero je HTC-ov treći uređaj koji je pokretan Androidom. Hardverski je učinjen korak naprijed od postojećeg HTC Magica, ali možda najupečatljivija promjena se nalazi 'ispod poklopca'. HTC je uzeo standardan Androidov interface i dodao mu HTC Sense – unaprijeđeni UI za koji HTC tvrdi da je više orjentiran ljudima i lak za korištenje. 
HTC Sense je jedva sličan TouchFLO-u kojeg trenutno kariste na njihovim Windows uređajima, i iako su dečki (i cure) iz HTC-a jako dobri u tim stvarima, opasnost je u tome da će Android telefoni drugih proizvođača dolaziti sa drugačijim filingom.

Jedno veliko poboljšanje koji dolazi sa Hero-om je podržavanje Flasha. Da, da, još uvijek ne možemo vjerovati da im je trebalo ovako dugo, ali to sada stvarno donosi puno bolje mogućnosti za rad sa telefonom i preglednikom. 

Ekran je veličine 320 x 480 piksela, sa panelom osjetljivim na dodir i zaštitom od otisaka prstiju. Jako je sličan drugim HTC Android uređajima, i zaostaje za najnovijim Windows telefonima kad se radi o rezoluciji...i za iPhoneom kad se radi o veličini. 

HTC Hero je 3.5G uređaj sa 900/2100 Mhz UMTS podrškom i quad-band GSM. Maksimalna download brzinaa je 7.2 Mbps koristeći HSDPA, a maksimalni HSUPA upload je 2 Mbps. Od lokalnih spajanja tu je Bluetooth 2.0 ili USB. 

Na stražnjoj strani imamo 5 megapikselnu kameru sa autofokusom, koja je puno bolja od one koju ima Magic. GPS je ugrađen za korištenje sa Google Maps, a HTC Hero također ima i digitalni kompas. 

Uglavnom, Hero je puno drugačiji od Magica i HTC Dreama. Kockasti oblik je sličan Touch Diamond telefonima, ali od Magica uzima kuglicu pomoću koje 'šarate' po izborniku. Izgleda posebno, bijela verzija je prekrivena Teflonom kako bi se dodatno zaštitio; pretpostavljamo da smeđa verzija nije. Iako možda nema ekskluzivan izgled iPhonea, Hero je stvarno lijep mobitel. 

Trenutno nema riječi o cijeni, iako se govorka kako će biti dostupan u sedmome mjesecu u Europi. Naša procjena je da će HTC Hero koštati oko 500 eura, ali će na ugovor biti puno jeftiniji.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0