01.05.2009.

LG KM900 Arena

Slike
Mobiteli - LG KM900 Arena

Ovo je zasigurno jedan od najočekivanijih mobitela ove godine. LG u zadnje vrijeme izbacuje fancy mobitele brže nego svi drugi proizvođači skupa. Ipak, izgled nije sve (uvijek su nas barem tako učili). 
Pa je li Arena stvarno tako dobra kako izgleda? 

Ukratko – da. Arena može sve. Gotovo sve, nećemo pretjerivati. Pa krenimo uspoređivati Arenu sa iPhoneom (jer znamo da vam je to prva asocijacija kad ugledate ovaj mobitel). Oba mobitela imaju ogromnu internu memoriju, cijelu listu opcija za spajanje i prijenos podataka, i ogromne ekrane osjetljive na dodir. Arena ima bolju rezoluciju, microSD utor i daleko bolju kameru od iPhonea. Arenin interface ponekad je bolji od Mac OS-a, a nekad nije. Nekad radi brže, nekad sporije. Manji je od iPhonea 3G, i time ima automatski manji ekran, ali svejedno bi vam 3 inča trebalo biti sasvim dovoljno. Jedina veća prednost koju iPhone ima nad Arenom je ta da je iPhone smartphone. Da, LG KM900 nije smartphone (nije li to pomalo žalosno?). Međutim, zaista ne postoji mnogo toga što ovaj mobitel ne može pružiti. 

Je li ovo najbolji LG do sada?
Vjerojatno. Sigurno ga je najljepše vidjeti. No, najbolja stvar kod Arene se pokaže tek kad ga uključite – predobar ekran visoke razlučivosti. Sa 480x800 piksela, stvarno se radi o high-definition ekranu. 
Isto tako, Arena je prvi LG kojeg krasi novi S-Class touchscreen interface. Čitava stvar se ovdje bazira na 3D kocki, koju možete okretati na 4 strane: kontakti, widgeti, prečaci i home screen kojeg možete sami podesiti. Zgodna stvarčica za vidjeti, ali zapravo ništa posebno ne radi. Ono što 'je' posebno, je touchcreen UI. Zapravo, ne poseban, već prvorazredan. 

Što se tiče fotkanja, Arena je opremljena sa 5 MP kamerom. Nije u istom razredu poput onih 8 megapikselnih (koje imaju npr. Renoir ili SE C905), ali je svejedno sasvim solidna kamera sa autofokusom i LED bljeskalicom. Isto tako, možete snimati video zapise solidne kvalitete. 

Memorije ima na pretek. Ne samo da dolazi sa 8 GB interne memorije, već i podržava microSD kartice do 40GB! To bi trebalo biti dovoljno za sve vaše omiljene mp3-ce (a i podržava standarno i druge formate poput AAC i WMA). Još jedna super stvar je ta da ima 3.5 mm audio jack. 

Ono što još moramo spomenuti je da podržava GPS i geo-tagging fotki. Isto tako podržava Bluetooth, USB i WiFi. To je 3G telefon sa HSDPA 7.2 Mbps za brzo downloadanje podataka i odličnim web preglednikom. 

Ako želite multimedijalni touch uređaj po pristojnoj cijeni (cca 350 EUR), svakako razmotrite o kupnji Arene. Ako ne zbog njenih brojnih funkcija (koje ne mogu stati u ovaj kratki pregled), onda barem zbog toga što će vas učiniti pravim trendsetterom.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 1
fish
10:48
09. ožujak 2010.

Mobitel ja kao i svaki LG pun bugova u softveru. Restartira se sam od sebe, nekad i zablokira. Baterija mu je katastrofa.