27.09.2008.

Usporedba iPhone 3G i HTC G1

Slike
Mobiteli - Usporedba iPhone 3G i HTC G1

Prije nekoliko dana G1 je predstavljen javnosti i usporedbe s iPhoneom odmah su počele. Ali kada usporedimo ova dva mobitela, koji ispada bolji?

Za početak, T-Mobile G1 dolazi s potpuno novim operativnim sustavom - Google Android. Poseban je po tome što je baziran na open source platformi, što znači da programeri diljem svijeta mogu  ažurirati  i modificirati operativni sustav. Andoid Market bi trebao biti "otvoreniji" i ne namjerava filtrirati sadržaj kao što to čini App Store.

Uređaj podržava Wi-Fi, GPS i 3G, kameru od 3 megapiksela i GB memorije  koju je moguće proširiti i do 8 GB. Kod iPhone 3G korisnici su prijavili da ponekada nemaju 3G signal. Ali što se specifikacija tiče, iPhone dolazi s Wi-Fi, kamerom od 2 megapiksela, 8 ili 16 GB memorije i ekran koji ima 3.5 inča i podržava multi-dodirne geste.

Cijena iPhonea je $199 i $299 dolara, dok će G1 koštati oko $179.

Izgledom definitivno pobjeđuje iPhone. S crnim sjajnim dizajnom , velikim ekranom i odličnim dodirnim funkcijama, možemo reći da je ljepši od HTC G1.

Najveći nedostatak na iPhoneu je to što ne podržava MMS, dok G1 u usporedbi s iPhone-om ima duplo slabiju bateriju i ograničenu memoriju do 8GB. G1 ima bolju kameru i Bluetooth, te Android Market.

Sve u svemu mobiteli su vrlo slični po specifikacijama, te nam je još teško reći tko je pobjednik. Još malo vremena i korisničkih komentara, pa će pobjednik doći na svoje mjesto.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0