08.09.2008.

Dekodiranje Nokia mobitela - 1

Slike
Mobiteli - Dekodiranje Nokia mobitela - 1

Da biste dekodirali svoju Nokiu potrebno je s Interneta skinuti neki program popout NokiaFree Codes Calculatora v3.10. To je program koji na jednom mjestu sakuplja sve kodove koje daje Nokia kako bi se uređaji otključali kada više operatorski uvjeti o zaključavanju ne vrijede. 

Kada ste download-ali i instalirali taj program, otvorite ga i upišite svoj model, IMEI, MCC+MCN: (219xxxxx), na odgovarajuće mjesto. Zatim provjerite da li odgovara Box Serialu . Kliknite na Calculate i dobiti ćete 7 kodova (kod DCT – 4 modela – u help-u imate listu modela prema vrsti/generaciji i zaštite). 

Malo upozorenje: ako previše puta dekodirate uređaj može se dogoditi da se potpuno zaključa te ga nećete moći više otključati. Jedino rješenje će biti odgovarajući servis, koji će naravno i koštati. Pripazite jer već nakon 5 pokušaja se zna ovakva stvar dogoditi.

Nastavimo dalje. Ugasite uređaj, te ga ponovno upalite i pažljivo upišite 7. kod prije upisivanja PIN-a. I to bi trebalo biti to.

Ako mobitel uopće nikako ne reagira, tj. ne skinete lock ali niti ne javi "Code Error" ili slično, pokušajte sa izvađenim SIM-om ili sa SIM-om mreže koju mobitel ne prihvaća.

Podsjećamo Vas da dekodiranjem uređaja gubite garanciju, te da mi ne odgovaramo za nikakve eventualne poteškoće i greške.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0