12.07.2012.

Sony Xperia P - smartphone s najsjajnijim zaslonom na tržištu

Slike
Mobiteli - Sony Xperia P - smartphone s najsjajnijim zaslonom na tržištu

Düsseldorf, 12. srpnja 2012. – Sony Mobile Communications je angažirao nezavisni testni laboratorij da izmjeri svjetlinu zaslona i usporedi je s jedanaest drugih smartphonea. TESTfactory, koji također provodi testove za magazine izdavača WEKA Media Publishing GmbH (npr. connect, PCgo, stereoplay) i međunarodno je priznat izvor usporednih testova proizvoda, minimalizirao je utjecaje iz okoline, postavio zaslon svakog smartphonea na maksimum te zatim koristio spektrometar da izmjeri svjetlinu zaslona svakog smartphonea. Očiti pobjednik testa: Sony Xperia P s laboratorijski testiranom svjetlinom od 867 candela.

 

Slika 6596


Ti iznimni rezultati postignuti su zahvaljujući Sonyjevoj WhiteMagic tehnologiji zaslona, koja je prvi puta korištena na smartphoneu. Na standardnom LCD zaslonu, boja svakog piksela se dobiva miješanjem tri subpiksela: crvenog, plavog i zelenog. No, 4-inčni Reality Display s Mobile BRAVIA Engineom na Xperiji P ima četvrti, bijeli subpiksel. To omogućava značajno bolju svjetlinu zaslona i jamči jasnu i oštru sliku, čak i po najjačem suncu. 

 

Slika 6595


Xperia P ima znatno svjetliji zaslon, no ne koristi više energije jer smartphone ima ugrađeni fotosenzor koji inteligentno prilagođava svjetlinu zaslona ovisno o okolini.

 

Slika 6594


Detalje o svim rezultatima testa koje je proveo TESTfactory možete pronaći na: Sony Mobile

 

-M.B.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0