28.06.2012.

U Hrvatskoj predstavljena tri nova uređaja: Nokia Lumia 900, Nokia Lumia 610 i Nokia 808 PureView

Slike
Mobiteli - U Hrvatskoj predstavljena tri nova uređaja: Nokia Lumia 900, Nokia Lumia 610 i Nokia 808 PureView

Nokia je danas u Zagrebu, na susretu s medijima, predstavila tri nova smartphonea, te je sada Windows Phone obitelj kompletna. Predstavljene su Nokia Lumia 900 i Nokia Lumia 610, te prvi pametni telefon s nagrađivanom PureView tehnologijom – Nokia 808 PureView. Martin-Hannes Giesswein izjavio je kako Nokia Lumia 900 donosi vrlo brzu povezivost i superiorni doživljaj multimedije, dok Nokia Lumia 610 predstavlja Windows Phone novoj generaciji korisnika pametnih telefona, nudeći nešto potpuno drugačije, za razliku od jednoličnih telefona koji danas pune police u trgovinama.

 

Slika 6397


Nokia Lumia 900 ima jedinstveni dizajn i Windows Phone doživljaj. Kamera ima Carl Zeiss optiku, veliki promjer leće koji poboljšava kvalitetu u lošim uvjetima, mogućnost fotografiranja u 16:9 formatu, a ovo je prvi Lumia uređaj koji ima prednju kameru što je idealno za video pozive. Lumia 900 dolazi s najnovijom nadogradnjom koja uključuje Internet Sharing (Wi-Fi hotspot) i novim aplikacijama dostupnim na Windows Phone MarketPlace. Također, ima mogućnost utišanja zvuka dolaznog poziva okretanjem telefona. Mobitel dolazi početkom srpnja u T-mobile ponudu, po početnoj cijeni od 4,999,00 kuna, a možete birati između bijele, crne i cijan boje.

 

Slika 6399


Nokia Lumia 610 ima profinjen dizajn s zaobljenim metalnim rubovima, a izrađena je da spoji kvalitetu i želju korisnika. Namjenjena je za mlađu populaciju, naročito za studente koji cijene već učitane Microsoft Office aplikacije. Uz  SkyDrive, dokumenti i bilješke mogu se sinkronizirati, otvarati i uređivati s osobnog računala kao i sa smartphone-a. People Hub korisnicima omogućava lakšu komunikaciju s prijateljima putem društvenih mreža, spaja sve mobilne kontakte na jedno mjesto, a olakšava i otvaranje interneta putem Internet Explorera.  Uređaj će biti dostupan  početkom srpnja kod svih domaćih operatera u crnoj, bijeloj, cijan i rozoj boji, po cijeni od 2,249,00 kuna.

 

Slika 6398


Nokia 808 PureView je prvi smartphone s Nokia PureView foto tehnologijom koja donosi senzor visokih performansi i foto algoritme koje je razvila Nokia. „PureView je u potpunosti podigla ljestvicu fotografiranja smartphone-ovima za cijelu industriju“ – izjavio je Martin Hannes Giesswein. Kamera ima veliki senzor od 41 piksela s Carl Zeiss optikom i novom piksel oversampeling tehnologijom koja omogućava zumiranje bez gubitka jasnoće. Također, ima mogućnost da zapiše i sažme sedam piksela informacije u jedan savršeni piksel najboljom oštrinom. Kako doznajemo, tehnologija PureView na zimu dolazi i na Nokia uređaje sa nedavno predstavljenim Windows Phone 8 OS-om.

 

Slika 6406


808 PureView daje profesionalni izgled u svim uvjetima, a omogućuje fotografiranje, zumiranje, rezanje i mijenjanje veličina i formata s mogućnošću uočavanja detalja koji se prije nisu mogli vidjeti. Osim vrhunske tehnologije, ima HD 1080p snimanje video zapisa i reprodukciju uz četverostuki zoom koji ne kvari jasnoću slike, a tu je i Dolby Headphone tehnologija, koja pretvara stereo sadržaj u osobni surround zvučni doživljaj preko bilo kojih slušalica. Uređaj stiže u srpnju kod nezavisnih operatera, cijena mu je 5,399,00 kuna, a dolazi u crnoj, bijeloj i crvenoj boji.

 

Slika 6400


Lumia 900 i Lumia 610, a također Lumia 710 i Lumia 800, dobit će nadogradnju s značajkama Windows Phone-a 8 (Windows Phone 7.8), a tu spada novi početni zaslon, mogućnost mjenjanja veličine tile-ova i slično. Nokia će također predstaviti nove aplikacije isključivo za Lumia uređaje kao što su Camera Extras, Zynga igrice, ažuriranje za Nokia Drive i dr.

 

Slika 6401


Specifikacije uređaja pogledajte ovdje: Nokia Lumia 900, Nokia Lumia 610 i Nokia 808 PureView.

 

Slika 6407 Slika 6408 Slika 6409

 

K.Č & M.B.

 

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0