01.06.2012.

Opera Mini 7 preglednik sada dostupan za “obične” mobitele

Slike
Mobiteli -  Opera Mini 7 preglednik sada dostupan za “obične” mobitele

Proizvođač software-a, Opera, predstavio je danas Operu Mini 7, mobilni Web preglednik za “obične” mobitele i Blackberry, a omogućuje bržu i jednostavniju povezanost s društvenim mrežama. Preglednik dolazi s novom karakteristikom “Smart Page”, koja se sastoji od stranice sažetaka svih vijesti s Facebook-a i Twitter-a. Osim pokazivanja novih statusa i twitt-ova, Smart Page također nudi nove stranice koje možete slijediti, a dodaje i stranice koje najčešće posjećujete. Ova opcija će Vas poštediti gnjavaže upisivanja Web adresa ručno u mobitel.

 

Lars Boilesen, Opera Software CEO, izjavio je kako je prije proveo sate tipkajući Web adrese na mobitelu, ali sad postoji super pametan način da dobijete većinu vašeg sadržaja bez upisivanja. Također je izjavio kako sa “Smart Page” jednostavno otvorite preglednik i sadržaj se nalazi odmah na početnom ekranu. Sistem se čini vrlo praktičnim, te tako štedi dosta vremena. Opera Mini 7 dostupna je za uređaje koji podržavaju Javu, Nokiu S60 i Blackberry uređaje, a možete je preuzeti na m.opera.com.

 

Preglednik također pruža pristup cijelim web stranicama čak i ako nemate Smartphone, a iz Opere Mini kažu kako olakšava pretraživanje Weba. Kako je navodno Opera u pregovorima s Facebook-om, pretpostavljamo da od tud dolazi povećana integracija u socijalne mreže. Govori se kako je Facebook zainteresiran za kupnju Opere da bi se proširao na tržište Web browser-a i tako konkurirao Google-u, Microsoftu, Mozilli, Apple-u i Yahoo-u. Međutim oboje, Facebook i Opera odbili su komentirati glasine o pregovorima.

 

Izvor

 

-K.Č.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0