28.05.2012.

Facebook Smartphone stiže sljedeće godine?

Slike
Mobiteli - Facebook Smartphone stiže sljedeće godine?

Hoće li Facebook lansirati svoj Smartphone? Izgleda kako da, a ovo bi bio Facebook-ov treći pokušaj izrade svog Smartphona – izjavila je jedna od osoba koja radi na projektu. Prvi pokušaj propao je 2010., a prošle godine surađivali su s HTC-om na izradi mobitela „Buffy“. Jedino što su postigli su dva mobitela: ChaCha  i Salsa koji su imali samo Facebook gumb na sebi. No, prema izjavama, na projektu „Buffy“ još se uvijek radi, a mobitel koji bi predstavili sljedeće godine, bila bi kulminacija tog projekta.


Nekoliko zaposlenika i programera iz Facebooka, izjavili su kako Facebooka planira lasnirati svoj Smartphone sljedeće godine. Izjave su anonimne kako nebi ugrozili svoj posao ili vezu sa Facebookom. Tvrtka je već zaposlila nekoliko bivših Apple-ovih programera koji su radili na iPhone-u i iPad-u.


Kad je New York Times u petak pitao Facebook za potvrdu projekta izrade Smartphone-a, Facebook nije potvrdio, a nije ni negirao ideju. Prema izjavama jednog zaposlenika, Mark Zuckerberg zabrinut je kao u slučaju da ne napravi svoj Smartphone, Facebook će jednostavno postati aplikacija koju sve druge mobilne platforme koriste. Tako Facebook kao novija tvrtka ima jasnu motivaciju – naći novu vrstu prihoda.

 

Izvor

 

-K.Č.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 1
jakov
04:54
30. svibanj 2012.

koji su to tulipani?