07.05.2012.

Procurilo još informacija o BlackBerry 10

Slike
Mobiteli - Procurilo još informacija o BlackBerry 10

Detalji nekih karakteristika operativnog sustava nadolazećeg BlackBerry 10, pojavili su se na Crackberry forumu. RIM je u posljednje vrijeme imao dosta problema s tablet računalima koja su puštena u prodaju bez integriranog klijenta za primanje i slanje e-mailova. IDC statistike pokazale su da je RIM pao sa 14%, na kojih je bio prošle godine, na 7% na svjetskom tržištu Smartphone-ova.


Kad pogledamo sve to, BlackBerry 10 bi trebao biti nešto posebno kako bi se stanje popravilo. Karakteristike koje je otkrio CrackBerry korisnik “Biggulpseh”, prilično su zanimljive, a prema tvrdnjama izvućene su iz dokumenata tvrtke. Ti podaci navodno su proizašli od”vjerodostojnog izvora”.


Informacije kažu kako će BlackBerry 10 imat ekran na zaključavanje, osjetljiv na pokrete koji korisniku daje obavjesti ovisno o kretanju uređaja. Što se tiče video poziva, imat će mogućnost djeljenja ekrana što bi se moglo pokazati jako korisnim. Isto tako sadržat će program za uređivanje videa sa više različitih mogućnosti.


Nedavno su izašli Beta developerski alati za BlackBerry 10 i prototip uređaja, koji su pokazatelji ozbiljnosti tvrtke RIM. Tako bi programeri trebali dobiti raniji start prije nego izađe uređaj sa tim operativnim sustavom. RIM će se morati dobro potruditi da izvadi svoje uređaje i ugled iz lošeg stanja u kojem su sada. Dakako, nismo sigurno da će to biti lako jer se sada pojavio Microsoft s Windows Phone-om koji polako, ali uspješno preuzima postotke tržišta pametnih telefona.


Izvor

-K.Č.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0