03.05.2012.

Predstavljen dugo očekivani Samsung Galaxy S III

Slike
Mobiteli - Predstavljen dugo očekivani Samsung Galaxy S III

Danas u Londonu nešto iza 20 sati, nakon tjedana punih neslužbenih informacija, slika i specifikacija konačno je predstavljen dugo očekivani Samsungov 'kralj među Androidima' Galaxy S III. Inspiriran uspješnom prodajom modela Nexus i Note, te zahtjevima tržišta, Samsung je sličan koncept (veliki ekran-tanak uređaj) primjenio i na novom Galaxyu koji je ovaj puta više zaobljen i ima veliki 4.8' zaslon (Gorilla Glass 2, HD Super AMOLED, rezolucije 720x1280 pixela) i nešto slabiju gustoću piksela (~306 ppi) s obzirom na novi HTC One X (~312 ppi), a debljina samog uređaja je svega 8.6 mm.

 

Slika 5785


Kućište mu je u cijelosti od plastike (postupak izrade Samsung naziva Hyperglaze), i dolazi u dvije boje (Pebble plava i Marble bijela). Kako smo i prije pisali, uređaj ima snažni četvero-jezgreni 1.4 GHz Cortex-A9 s Exynos 4212 čipsetom kojeg napaja baterija (podržava 'wireless charging') od čak 2100 mAh. Od ostalih specifikacija tu su još i grafički procesor (Mali-400MP), radna memorija 1 Gb, interna memorija u tri kapaciteta (16, 32 ili 64 Gb), primarna kamera od 8 Mpix (LED flash, prepoznavanje i grupiranje lica,  mogućnost slikanja 3.3 slike u sekundi i odabir najbolje fotografije iz niza, istovremeno snimanje u 1080p i slikanje fotografija, snimanje videa u 1080p@30fps), sekundarna kamera od 1.9 Mpix (snimanje videa u 720p@30fps).

 

Slika 5786


Uređaj radi na operativnom sustavu Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich) sa zadnjim TouchWiz sučeljem (po Samsungu 'inspiriranim prirodom') koje ima razne efekte poput titranja vode na zaključanom ekranu i izmjena elemenata (vode i vjetra) kada se korisnik kreće po 'homescreen-ovima' i prelazi iz aplikacije u aplikaciju. Još neka od naglašenih softverskih riješenja su i sličan sustav 'inteligentnog osobnog tajnika' (S Voice) koji slijedi glasovne upute od korisnika kao i kod iOS-a Siri, sustav (Smart Stay) koji gasi ili pali zaslon uređaja tako da prati oči korisnika te tako štedi bateriju,  Smart Alert koji ako primite uređaj u ruku vibrira u slučaju propuštenog poziva, PoP-up Play omogućuje gledanje videa u malom prozoru za vrijeme korištenja bilo koje druge aplikacije.

 

Slika 5787

 

Uređaj u prodaju za europsko tržište izlazi krajem svibnja ova godine, a kada će se točno pojaviti u Hrvatskoj, još nije sigurno.


Detaljne specifikacije uređaja


Izvor

 

-M.B.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0