26.04.2012.

„Facebook Smartphone“ – glasine su se vratile

Slike
Mobiteli - „Facebook Smartphone“ – glasine su se vratile

Popularnost društvenih mreža raste iz dana u dan, a Smartphone-ovi nadmašuju obične mobitele u svijetu mobilne tehnologije. Tako se nismo previše iznenadili kad smo čuli glasine da bi Facebook mogao lansirati svoj Smartphone. Zvuči moguće, zar ne?  2010. godine Michael Arrington predočio je vijest kako Facebook radi na svom mobitelu. Kratko nakon toga, osnivač Facebooka Mark Zuckerberg, pobio je tu trdnju izjavivši kako se facebook ne pokušava natjecati s Apple-om ili Androidom, te bilo kojim drugim proizvođačem hardware-a. No, dvije godine nakon, možda su promijenili mišljenje.


Glasnine su se vratile kad je procurila vijest da Facebook i HTC rade zajedno na razvijanju Smartphone-a. Uređaj bi bio razvijen isključivo za Facebook, te bi sve karakteristike društvene mreže bile integrirane u platformu mobitela. Izvještaji sugestiraju kako bi Facebook-ov uređaj imao Android operativni sustav, koji bi bio prilagođen Facebook potrebama, a kako smo već vidjeli na primjeru Amazonovog Kindle Fire-a - ne trebaju im Google usluge kako bi bili uspješni. Tako se mogu izbaciti sve postavke Googla i zamijeniti onima po vlastitoj potrebi. Barnes i Noble učinili su istu stvar sa Nook – najvećom svijetskom online knjižnicom.


HTC-ovi posljedi uređaji nam govore kako je ovaj proizvođač unaprijedio svoje proizvode. Hardware je odličan, a HTC-ov Sense s Androidom 4.0 jednako impresivan. Tako vjerujemo da HTC ima mogučnost postati jedan od lidera u svjetskoj mobilnoj industriji. Ako će taj uređaj biti napravljen i plasiran na tržište, bit će to doista nešto posebno, a u tom slučaju to bi najranije moglo biti pred kraj ove godine.

 

Izvor

 

-K.Č.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0