24.04.2012.

Nadogradnja web preglednika za Nokia S40 mobilne uređaje

Slike
Mobiteli - Nadogradnja web preglednika za Nokia S40 mobilne uređaje

Jučer (23.4.2012.) Nokia je izdala nadogradnju za postojeći web preglednik za Nokijine uređaje na Symbian S40 platformi. Novi web preglednik 2.0 nudi korisnicima lakše i brže pregledavanje interneta i dostupan je na svim uređajima (sa fizičkom tipkovnicom, bez fizičke tipkovnice i sa zaslonom osjetljivim na dodir)  na S40 platformi i novim Asha serijama.

 

Slika 5635

 

Preglednik se besplatno može preuzeti preko Nokia Store-a i veličina mu je 500 kb. Instalacija je brza i jednostavna, te nakon provedene instalacije odmah se vidi poboljšanje sučelja.

 

Slika 5641

 


Preuzeli smo i testirali ovaj web preglednik na Nokia C3 uređaju. U daljnjem tekstu slijede neke osnovne značajke, te prednosti i mane ovog novog preglednika.


Preglednik je brži od prethodnog zato što koristi novo pregledavanje spremljenih internet stranica 'u oblaku', što po Nokiji znači tri puta veća brzina i 90 posto manje podatkovnog prometa, što smo se imali prilike uvjeriti i u praksi.

 

Slika 5642


Također tu je i novi, vrlo pregledan, 'Download Manager' koji podržava skidanje više sadržaja odjednom (koji se mogu pregledati direktno iz download liste), dok korisnik može paralelno surfati internetom. Poboljšana je i interakcija sa društvenim mrežama (Facebook i Twitter), a jednim klikom se sadržaj može podijeliti nakon što se korisnik ulogira sa svojim podacima.

 

Slika 5643


Zadnji novitet je i poboljšan pretraživač (search bar) s kojim se brzo i jednostavno dolazi do željenog sadržaja, pogotovo ako uređaj ima fizičku tipkovnicu. Kao i u prethodnom web pregledniku još iz 2011. godine, tu je i podrška za web bazirane aplikacije kojih za S40 platformu ima preko 10000.

 

Slika 5644

 

I za kraj, jedina zamjerka je što preglednik još uvijek ne podržava pregledavanje višemedijskih sadržaja strujanjem (streaming), tako da za pregled videa npr. sa Youtube-a, potrebno je prethodno skinuti video i tek onda ga je moguće pokrenuti.

 

Slika 5645

 

Izvor

 

-M.B.

 

*Uređaj ustupio knobtviker

 

 

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0