20.04.2012.

Povratak Sonya - Sony Xperia S

Slike
Mobiteli - Povratak Sonya - Sony Xperia S

Pametni telefon Sony Xperia S prvi je proizvod Sonya nakon prekida suradnje Sonya i Ericssona te nakon što je Sony otkupio švedski udio. Sa Xperiom S Sony se uspješno vratio među velike igrače i našao svoje mjesto pod suncem u svijetu smartphonea.


Ono što u prvom redu upada u oko je zanimljiv dizajn, koji po svemu odskače od konkurencije. Specifični ravni rubovi, kockastog umjesto ovalnog izgleda, te prozirna i osvijetljena traka na dnu samog kućišta čine ovaj mobitel jedinstvenim i dizajnerski najprivlačnijim rješenjem. Sama traka svijetli kada korisnik prima poziv, kod dolaska SMS poruka i obavijesti.


No, nije dizajn jedino čime osvaja nova Xperia. Privlačne dimenzije 128x64x10.6 mm, te masa od 144 grama, a prije svega tu je zaslon koji je trenutno najoštriji na tržištu – 4.3' BRAVIA LCD, 1280x720 s impresivnih 342ppi. Procesor je 2-jezgreni Snapdragon na 1.5 GHz. Od memorije sadrži 1 Gb RAM i 32GB interne memorije. Operacijski sustav na kojem radi je Android 2.3.7. (Gingerbread) na koji tokom ove godine dolazi dugo priželjkivana nadogradnja, Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Još jedna od velikih prednosti je i 12 Mpix kamera, te video kamera od 1080p@30fps u Full HD-u, sa kontinuiranim autofokusom. Od ostalih karakteristika tu je još i micro HDMI utor (kabel ne dolazi sa uređajem), DLNA povezivost, te FM radio sa RDS-om i USB 'On-The-Go'.


Možda glavni nedostatak je, kao i kod svih smartphone uređaja, nedovoljno trajanje baterije, pogotovo kod dual core uređaja. Baterija je 1750 mAh Li-lon. Što to znači u konkretnom služenju mobitelom? 450 h na čekanju (2G), 8.5h razgovora (3G), 25 sati reprodukcije glazbe. Sa svim upaljenim aplikacijama, to bi značilo oko 24-satno trajanje baterije, što je zapravo standard kod svih 'pametnih telefona'.


Na tržištu je dostupan u crnoj i bijeloj boji, a cijena mu je oko 4000 kn.

Detaljne specifikacije uređaja: Sony Xperia S

 

Izvor: GSM Arena

 

-M.B.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0