29.02.2012.

LG Optimus Vu - konkurencija Samsung Galaxy Note-u

Slike
Nakon dobrog prijama Samsung Galaxy Note-a od strane kupaca stigla je i konkurencija. Tek što su se pronijele glasine, LG je već predstavio Optimus Vu, svoj „hibrid“ smartphonea i tableta. Iako je trebao biti predstavljen na Mobile World Congressu u Barceloni, Optimus Vu je suprotno najavama predstavljen tjedan dana ranije.

Optimus Vu je zasnovan na Android 2.3.6 platformi u verziji Ginger
bread, a nadogradnja se očekuje tijekom sljedećih mjeseci. Pokreće ga dvojezgreni procesor Qualcomm APQ8060 SoC radne frekfencije 1,5 GHz u kombinaciji s 1GB RAM memorije.

Isto kao kod Galaxy Note-a, riječ je o uređaju sa dijagonalom ekrana od 5.0 inča. Ono što ga razlikuje je omjer zaslona 4:3 rezolucije 1024x768 piksela. Popularno ga već nazivaju „kockica“. Upravo mu ta veličina ekrana omogućuje da se na vrhu nalazi mnogo widgeta, do kojih se dolazi spuštanjem „rolete“ prema dolje. Za džep ipak prevelik. Zbog svog omjera stranica 4:3 idealan za surfanje internetom, jer kod omjera 16:9 uvijek nešto nedostaje. Može se koristiti i kao e-book reader.

Prednja kamera ima rezoluciju 1,3, a zadnja 8 megapiksela i LED bljeskalicu. Baterija je kapaciteta 2080 mAh.
Masa uređaja je 168 grama dok su mu dimenzije 139.6 x 90.4 x 8.5mm.
Isto kao kod Galaxy Note-a, upravljanje po ekranu je moguće i putem olovke (stylusa).

Za sada je LG Optimus Vu namijenjen samo korejskom tržištu te još nema informacija kada će se pojaviti u ostatku svijeta. Cijena još uvijek nije poznata.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0