06.04.2010.

LG GW300

Poslovni

Možemo primijetiti da se trenutno na tržištu pojavljuje sve veći broj modela s QWERTY tipkovnicama, pa je tako i LG dokazao da je ukorak s modernom tehnologijom i trendom.

Dizajn

Dizajn ovog uređaja uvelike nas po pitanju vanjskog izgleda podsjeća na smarthphone telefone što je BlackBerry ili primjerice, Nokia E63/E71. LG GW300 izrađen je od plastike visoke kvalitete ugodne na dodir koja nije otporna na ogrebotine. LG nas je ponovno oduševio odličnim izgledom. Što se tiče kvalitete izrade, svi dijelovi odlično pristaju jedan uz drugi. Dimenzije mobilnog uređaja su standardne kada je riječ o ovom obliku - 115.5x64x12.75mm a težak je svega 100 grama. Pored težine, prisutan je veliki broj drugih iznenađenja kao što je mala debljina telefona. Glatke površine osiguravaju ugodan ugođaj korištenja telefona što je vrlo važna činjenica. Sa lijeve strane uređaja pri dnu se nalazi utor za memorijske kartice. Uređaj podržava microSD kartice, a otvor je prekriven plastičnim zatvaračem, koji je povezan s kućištem. Sa iste strane, samo malo više oko sredine nalazi se dvostruka tipka za regulaciju jačine zvuka koja je malih dimenzija ali je rad s njim vrlo lagan pri čemu je također dosta lako pronaći ga tijekom razgovora i prilagoditi glasnoću. S donje strane uređaja nema nikakvih elemenata, ali je s gornje standardni microUSB konektor koji je prekriven plastičnim zatvaračem kao i standardni 3.5mm audio priključak. Nemamo nikakvih zamjerki za lokaciju ovih konektora obzirom da im se može lako prići pri čemu ne ometaju jedan drugoga. Sa zadnje strane telefona se nalazi zvučnik koji omogućava reprodukciju melodija i drugih zvukova, malo ogledalce za fotografiranje samog sebe kao i leća 2MP kamere koja je blago uvučena u kućište.

Ekran

LG GW300 posjeduje veliki, horizontalno smješten 2/4'QVGA zaslon (320x240 piksela) TFT tehnologije koji ima mogućnost prikazivanja do 262.144 boje. Ekran može prikazivati do 5 tekstualnih linija dok su tri reda osigurana za servisne informacije. U dijelu za podešavanje zaslona možete podesiti veličinu slova, bez utjecaja na količinu informacija a korisnik na raspolaganju ima četiri opcije: mala, srednja, velika i jako velika slova.

Tipkovnica

Tipkovnica telefona izrađena je od plastike i podijeljena je na dva dijela, navigacijska jedinica i QWERTY tipkovnica. Navigacijske tipke su iznimno velike, dobro raspoređene, odličnog izgleda dok je prilikom rada s njima pritisak pogrešne tipke gotovo nemoguć. Tipkovnica je slična onoj koja je prisutna kod modela smartphone Nokia E63, tipke su postavljeni jedna blizu druge tako da je praktički nemoguće pritisnuti pogrešan tipku. Pozadinsko osvjetljenje je prosječne jačine, jednako raspoređeno čitavom površinom tako da su svi simboli na njemu jasni i čitljivi. Slova na tipkama su istaknuta srebrnom bojom na crnoj pozadini i vidljiva su i bez osvjetljenja dok brojevi nisu tako vidljivi zbog toga što su obojeni bijelom bojom na srebrnoj pozadini pa ih je ponekad teško razlikovati.

Baterija

Uređaj koristi LiIon bateriju kapaciteta 900m koja, prema navodima proizvođača, može osigurati 40 sati rada u načinu mirovanja i do 5 sati razgovora.

Tehničke karakteristike

Kada povežete telefon s računalom dostupna je interna i eksterna memorija bez potrebe za instaliranjem dodatnih drivera dok se veza ostvaruje putem USB 2.0 konekcije. Količina interne memorije je mala i iznosi samo 14.6MB ali se može povećati korištenjem microSD memorijskih kartica veličine do 16GB. Kada povezati uređaj s računalom dostupna su dva režima rada: Mass Storage (režim pristupa memoriji) i PC Suite (režim sinkronizacije).

Kamera

Mobilni uređaj posjeduje 2MP kameru bez auto fokusa koja može snimati fotografije rezolucije 1600x1200 piksela. Uređaj ima mogućnost snimanja fotografija u sljedećim rezolucijama: 320x240, 640x480, 1280x960 i 1600x1200. Kvaliteta fotografija je prilično loša te se dobre fotografije mogu dobiti samo prilikom snimanja pri dnevnoj svjetlosti. Moguće je snimati video isječke ali na žalost samo u jako niskoj rezoluciji od 176x144 piksela, tako da video klipovi nastali ovim telefonom nisu pogodni za gledanje ni na jednom drugom uređaju osim na ovom mobilnom telefonu.

Povezivanje

Telefon posjeduje Bluetooth inačica 2.1 sa EDR-om, koja omogućuje povezivanje uređaja s drugim telefonima ili osobnim računalom za svrhu prijenosa podataka. Rad s Bluetooth-om nije izazvao nikakve probleme.

Zaključak

Uređaj LG GW300 je izrazito interesantan ako usporedimo njegovu ciljanu te funkcije koje nam uređaj omogućava. Negativne strane ovog uređaja su : relativno kratko vrijeme trajanja baterije , kao i nedostatak LED bljeskalice te izrazito loša kvaliteta video klipova. Kada su u pitanju pozitivne strane ovog uređaja valja spomenuti prisutnost standardnog 3.5mm audio priključka, napredne multitasking mogućnosti, lako dostupnu i kvalitetnu tipkovnicu.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Qwerty tipkovnica
LEDbljeskalica, baterija

 

Slike
Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 3
Beki
08:44
07. ožujak 2011.

telefon je dobar ima sve funkcije ,kupio sam ga u canadi ,kako da g a dekodiram za srbiju

Beki
08:44
07. ožujak 2011.

telefon je dobar ima sve funkcije ,kupio sam ga u canadi ,kako da g a dekodiram za srbiju

Hrvoje
11:47
03. srpanj 2010.

Može li Vip kartica na ovaj mobitel