24.03.2010.

Samsung M3710 Corbi Beat

Poslovni

Samsung M3710 Corby Beat zrači elegancijom , energijom i glazbom koja će najviše oduševiti mlađu populaciju.Uređaj nije osmišljen kao specijalno glazbeno riješenje već je cilj bio kreirati čitav jedan novi spektar za Corby. S jedne strane, glazbeni telefon,a s druge model sa jakim naglaskom na mlađu populaciju. Ovaj model trenutno nema konkurenta na tržištu, što je veoma dobro, ali mogućnost odabira između nekoliko modela istog dizajna nije loša mogućnost dok je gotovo sigurno da će odluka pasti na M3710, mada je njegova cijena nešto viša..Ovo je sigurno model koji će se svidjeti onim korisnicima koji su ranije kupovali skupe telefone ili koji su shvatili da ovaj model ima mnogo toga da im ponudi.

Dizajn

Vanjski izgled telefona je prava kopija originalnog Corby-a. Uređaj je dostupan u dvije verzije - plava i crna. U oba slučaja poklopac je drugačiji kao i umeci i glazbene tipke ispod zaslona. Dimenzije telefona su 106x57x12mm, a težak je 98 grama. Aparat odlično pristaje u ruku, a kvaliteta izrade je odlična. S lijeve strane nalazi se tipka za kontrolu glasnoće . S desne strane nalazi se tipka za zaključavanje kao i tipka kamere. Konektor microSD memorijske kartice je skriven ispod poklopca stražnje strane pri čemu je podržana zamjena kartice bez isključenja uređaja.

Ekran

Telefon koristi zaslon koji postoji kod modela S3650 i na njemu nisu izvršene nikakve promjene. U pitanju je TFT ekran dužine 2.8 " koji može prikazati sliku rezolucije 240x320 piksela (42x57mm) i prikazati 162.144 boje. Zaslon može prikazati 8 tekstualnih i 3 servisne linije ali je moguće povećati ovaj broj do 16 linija prilikom čitanja poruke, ovisno o veličini slova koja ste odabrali. Veličina slova može se podešavati putem kontrola za glasnoću od velikih do manjih. Ono što je bitno je da za razliku od većine ostalih ponuda S3650 podržava i prikaz zaista velikih slova koji se mogu pročitati s bilo koje razdaljine. Zaslon telefona značajno izblijedi pri utjecaju sunčevih zraka zbog čega postaje gotovo nemoguće pročitati informacije s njega. Telefon posjeduje karakteristiku Gesture Lock, koja omogućuje korisniku da iscrta specifično slovo dok se uređaj nalazi u načinu mirovanja i da to ispisano slovo služi kao prečac za neki broj telefona ili aplikaciju (moguće je kreirati devet ovakvih prečaca). Jako dobra karakteristika koja omogućuje brzo pokretanje aplikacija.

Baterija

Telefon koristi Li-lon bateriju kapaciteta 960mAh, koja prema proizvođaču može korisniku osigurati 250 sati rada u načinu mirovanja, odnosno pet sati razgovora.  Korisnici koji više vremena provode na web-u će se morati  zadovoljiti s jednim danom trajanja baterije telefona. Pri nekoj prosječnoj uporabi telefon može osigurati 1 do 2 dana rada. Za potpuno punjenje baterije modela Samsung S3650 je potrebno oko 2 sata.

Povezivanje

Model podržava različite profile, poput slušalica, Handsfree, serijskog porta, dial up mrežnog povezivanja, osnovnog ispisa, A2DP. EDR omogućeni Bluettoh 2.1 je dostupan. Korištenje slušalica nije izazvalo nikakav problem. . U izborniku možete odabrati jedan od tri režima: Media, Mass Storage, Samsung PC Studio. Obzirom da ne postoji Modem program, možete lako telefon pretvoriti u bežični modem uz pomoć PC Studio programa ili jednostavno instalirati drivere. Dok se nalazi u USB Mass Stroage režimu, uređaj radi savršeno bez potrebe za instaliranjem ikakvih dodatnih drivera, tako da je odmah nakon povezivanja spreman za rad. Verzija USB-a je 2.0 a brzina prijenosa podataka na ovaj način je 2Mb / s. Nećete biti u mogućnosti koristiti Bluetooth povezivanje ovog uređaja zajedno sa USB-om .Morati će te  isključiti Bluetooth bez obzira na njegov status (bilo da je povezan i prenosi podatke ili ne) što je vrlo nezgodno. Kada je povezan uređaj priključen USB konekcijom njegova baterija se puni. Za GSM mreže, telefon posjeduje EDGE mogućnost serije 12. WiFi. Podržava 802.11 b / g standard. Moguće je pohranu podataka o mrežema s kojima se uređaj povezivao. WiFi modul se može koristiti i kada SIM kartica nije u telefonu.

Memorija

Telefon se isporučuje s 55MB ugrađene memorije - ovaj skladišni prostor je na raspolaganju korisniku nakon pokretanja telefona. Memorijska kartica se prikazuje kao posebna funkcija, ali možete ih obje vidjeti u isto vrijeme. Uređaj podržava dodatnu microSD memorijskom karticom kapaciteta 8GB. Zamjena kartice bez isključenja uređaja je moguća.

Kamera

Telefon posjeduje prosječnu 2MP kameru s fiksiranim fokusom. Telefon koristi landscape sučelje kamere i omogućuje korisniku da izvrši sve postavke i promjenu opcija u hodu jednostavnim dodirivanjem thumbnaila koji se nalaze na zaslonu. Rad s kamerom je vrlo jednostavan i zgodan.

Video snimanje

Telefon snima video u mpeg4 formatu za maksimalnu rezolcuiju, pri čemu u postavkama možete izabrati da li želite snimanje sa ili bez zvuka. Sva podešenja koja su ovdje dostupna ne razlikuju se značajno od onih koja postoje za opciju snimanja fotografija, izuzev nekoliko novih rezolucija i efekata. Maksimalna rezolucija za snimanje videa je 320x240 piksela pri 15fps. Po pitanju video kvalitete snimci su prosječni.

FM-radio

Možete pohraniti do 99 radio postaja u memoriju. Raspon dostupnih frekvencija je od 87.5MHz pa do 108MHz. Također dostupna je mogućnost i automatskog pretraživanja, ali se stanicama ne mogu dodijeliti imena, već će one biti uvijek prikazivane kao frekvencije. Radio je dobro implementiran, iako ne "hvata" sve stanice jednako, konkurentan je sa ponudama drugih proizvođača. Radio može raditi i minimizovan.

MP3 player

Uređaj posjeduje integrirani MP3 player koji podržava nasumičnu, u nizovima i ciklični reprodukciju pjesama. MP3 datoteke mogu biti uploadane na telefon ili izravno preko Bluetooth-a ili preko aplikacije za sinkronizaciju. Ne postoje ograničenja, vezana za tagove i nazive glazbenih datoteka. Korisnik ne mora brinuti oko bitrate-a ,telefon bez problema radi sa svim dostupnim formatima i podržava WMA, AAC, eAAC i eAAC +. Sinhronizacija.Podržava PC Studio, što znači da su sada korisnicima na raspolaganju potpune mogućnosti sihronizacije svih sadržaja. Plus, uređaj podržava Microsoft Exchange.

Zaključak

Glazbene mogućnosti uređaja su interesantne ali Samsung je među mlađim korisnicima poznat kao kompanija koje ne igra mnogo na kartu specijaliziranih glazbenih rješenja. Sve u svemu može se reći da je u pitanju još jedan interesantan model Corby linije. Dizajn i mogućnosti ovog modela su zgodni ali se ne izdvajaju u odnosu na druge uređaje slične klase. Samsung M3710 spada svakako među najjeftinije uređaje sa zaslonom osjetljivim na dodir. Ovaj uređaj je prije svega namijenjen mlađim osobama i studentima i oni će svakako i činiti najbrojniju skupinu koja će kupovati ove telefone. U okviru Corby linije ovo je svakako jedna od tehnički najinteresantnijih ponuda koja radi dosta brže nego ostali modeli u ponudi.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

MP3 Player
Baterija

 

Slike
Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 2
Vine
10:48
19. kolovoz 2010.

E koliko košta

luka
08:10
03. svibanj 2010.

koliko košta