01.12.2009.

Sony Ericsson C903

Multimedijalni

Izgleda kao vrhunski Sonyjev Cybershot model, ali bez visoke cijene. SE C903 pun je piksela i naravno, dolazi kao nasljednik uspješnog C902.

Nama se jako dopao C902, osim nekih manjih poteškoća, bio je to stvarno pouzdan model koji se jakod dobro prodao u 2008. Godinu dana kasnije, Sony Ericsson nam je dao unaprijeđeni model koji baš dobro 'sjedne' između C902 i C905. Ima 5 megapikselni senzor i LED bljeskalicu, ali je puno tanji od C905. Isto tako izgledom je jako sličan pravim fotićima, pogotovo onima iz Sonyjeve vlastite CyberShot serije.

Uspoređujući originalni C902 sa njime, možemo reći da on sada ima GPS, ali ne i WiFi. Wireless i nije baš neka potreba, a GPS možete koristiti za osobnu navigaciju ili jednostavno za pronalaženje nečega putem Google Mapsa. Vrijeme traženja satelita je brzo, što je itakako korisno kada želite nešto pronaći na brzinu.

Sa poklopcem za leću, što je već standard na svim Cyber-shot modelima, možete brzinski pokrenuti kameru i fotkati.
Nažalost, ako se prebacujete na ovaj telefon sa C902, uočiti ćete nedostatak prečaca za različite naredbe za kameru. D-Padom birate hoćete li uključiti bljeskalicu ili ne, podešavati fokus i ekspoziciju, ali sve drugo zahtijeva ulaz u menu. Sporiji je do C902 i C905, ali to ne znači da je lošiji, pogotovo ako ste netko tko ionako sve ima na defaultnim postavkama.

Za razliku od C902, brzina samog telefona je puno veća. To znači da ćete preko menua puno brže prelaziti, ali još važnije – pristup glazbi i videu je još brži. Softver media playera je također noviji, pa više nema onih dugih čekanja kada brišete fotke, i vrlo brzo možete upravljati svojom galerijom bez da morate za to uzeti slobodan dan.

Iako neće na njemu pronaći sve one Walkmen fore poput SenseMe funkcije kojom vaš telefon posloži playlistu prema vašem raspoloženju, stvari koje još nedostaju su i one koje obično najmanje koristite. Jeste li ikada birali glazbu prema žanru, ili godini? Ako jeste, bolje bi vam stajao W705 ili W715 (dva modela slične cijene), ali nećete imati pristojnu kameru.

A za najbolji izbor, ipak ćete morati uzeti C905, ili idealno W995. Oboje imaju 8.1 megapikselnu kameru, ksenonsku bljeskalicu (C905) i LED bljeskalicu (W995).

Naravno, ti modeli i koštaju puno više, no C903 je puno prihvatljiviji telefon, koji će sigurno puno bolje proći na tržištu. Iako nema baš sve, još uvijek ima sve standardne stvarčice poput NetFront preglednika, pristojnog email klijenta i pristup cijelom nizu aplikacija za vaš PC ili Mac za upravljanje media datotekama, ili sinkroniziranje istih.

C903 je dosta kvalitetno napravljen, dobro leži u ruci i ima dobro raspoređene tipke, ali ipak smo uspjeli izgrebati nešto boje kada nam je pao na pod. Dalo bi se o tome raspraviti, budući da ćete ovaj telefon ipak vrlo često vaditi iz džepova da bi uslikali nešto.

Iako ovaj Cyber-shot model nije vrhunski, još uvijek je u prednosti ispred C905 jer je noviji, što znači da ćete dobiti gotovo isti telefon u puno manjem formatu. Pet megapiksela je još uvijek i više nego dovoljno za većinu ljudi (i to ćemo nastaviti govoriti i onda kada kamere budu 500 megapikselne), ali bez ksenonske bljeskalice biti će i ponešto lošijih fotografija. Ovaj model ima sve osim WiFi-ja, ali GPS vrijedi spomenuti budući da je ovo stvarno impresivan i cjenovno prihvatljiv, telefon sa kamerom.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

GPS, dizajn
Nedostaju neki prečaci za kameru

 

Slike
Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 1
Dj kafo
05:16
02. travanj 2011.

Dobarje al nije kao xperija x12.hahaha