25.11.2009.

Nokia 6303 Classic

Osnovni

Ponekad mobiteli koje nebi niti pogledali ispadnu veliki hitovi, ali sa ovim modelom, malo ćemo biti ipak suzdržaniji.

Model 6303 je očito Nokijin službeni upgrade za 6300. Budući da spada među jeftinije modele, ima i jeftiniju izradu – uglavnom je plastičan, sa metalnim poklopcem za bateriju straga.

Sprijeda su tipke dobre veličine i dobrog razmaka. Ergonomski gledano, telefon je bez greške, iako je malo previše to što nema kameru.

Kamera mu je 3.2 megapikselna, sa LED bljeskalicom. Možete snimati i VGA video isječke, ali nema 3G, ni WiFi, a ni GPS.

Surfanje webom vam omogućuje Opera Mini4.2, ali radi dobro i sa Operom Mini 5. Što se tiče korisničkog sučelja, ima Series 40 interfejs, pomoću kojeg možete podesiti izgled menua, i to je uglavnom to. Na S40 se već i na daljinu vide bore, pa vjerujemo kako će Nokia nešto poduzeti u vezi toga.
Argument za malo promjene je u tome što Nokia omogućava postojećim korisnicima korištenje uređaja bez nekih 'čudnih' novih stvari – već nešto što im je poznato, ali kako vrijeme ide dalje, ljudi ipak žele više. Trenutni sistem koji zahtijeva korištenje file managera da bi locirali sadržaj, teme, aplikacije i igre je dosta zbunjujuć, pogotovo ako koristite i memorijsku karticu.

Traženje slika i glazbe je lakše, zahvaljujući odvojenim aplikacijama koje dobro odrađuju svoj posao.

Maps aplikacija također nije ništa posebno budući da nema GPS. Da bi pronašli lokaciju, bez ručnog traženja, treba zaseban Bluetooth GPS prijamnik. To je bilo potrebno prije x godina, ali tko to više prodaje?

Na dnu telefona pronaći ćete 3.5mm utor za slušalice, utor za punjenje i micro-USB utor, ali putem njega ne možete puniti mobitel.

Ako želite nešto više mogućnosti, savjetujemo vam 6700. Ipak ima dosta bolju specifikaciju, a opet pripada jednostavnijim modelima.

6303 je dobar mobitel za ljude kojima ne treba ništa drugo osim razgovora i dopisivanja...i možda pokoje interesantne teme i igrice. No, 6303 jednostavno nema 'ono nešto' što ima njegov prethodnik i original – 6300, a osnovnim modela imamo koliko nam srce poželi.

Ako želite osnovni mobitel, naši operateri nude cijelu lepezu takvih, pogotovo na prepaid. Ovaj model nadmašuje 6300, ali nije ništa posebno, a sigurno nema dobar dizajn originala. Ako ipak želite nešto malo bolje, 6700 classic je jedini model koji vam to može pružiti. 6303 nema 3G, niti GPS, što Maps aplikaciju čini potpuno beskorisnom. Kamera je ok, ali nema tipke za nju, pa to kompromitira korisnost. No, telefon ima poznato sučelje i dobro dizajniranu tipkovnicu.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

tipkovnica, kamera
nema GPS, niti 3G

 

Slike
Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0