16.11.2009.

Nokia E52

Poslovni

Ako vam je od glazbe i videa važnije dobro obaviti posao, ovo je pravi mobitel za vas (plus, dobar je i za glazbu i video!).

Nokijin ljubimac, orginalni E50, bio je potpuni uspjeh, baš kao i E51. Sada dolazi na red još jedan iz obitelji E – E52.

Kameru su podigli na 3.2 megapiksela, i ima LED bljeskalicu. Prijašnji modeli, E50 i E51, nisu imali kameru, kako bi bili pristupačniji za one poslove u kojima je zabranjena kamera. Sada – ili ćeš prihvatiti kameru, ili nabaviti drugi mobitel.

Unatoč njegovoj debljini od 9.9mm, ima 1500mAh bateriju koja zaista dobro odrađuje posao.
Kada ste u štedljivom modu, na stand-by vremenu izdrži do 696 sati ili 29 dana u 3G modu i do 8 sati u 2G modu (šest u 3G). No, ima jedna caka – a to je da će veliki dio baterije vrlo brzo nestati čim počnete koristiti GPS navigaciju, igre ili multimediju.

E52 dolazi sa N-Gage aplikaciju, pa kada niste zauzet sa poslom, možete si odigrati pokoju igru poput Bounce 3D, Guitar Hero Mobile, Tomb Raider: Underworld ili Worms World Party. I to će sve teći glatko, zahvaljujući brzom procesoru.

Ima podršku za push email, Microsoft Exchange, a uskoro će se podržavati i Office dokumenti. Dva dodatna gumbića vas vode do dogovorenih sastanaka ili novih poruka, ili ako ih dulje držite pritisnutima, dodaju novi sastanak ili otvaraju pisanje poruke.

Kamera je dobra, ali ne i izvrsna, a LED svijetlo obavlja svoj posao. VGA snimanje videa je zgodan dodatak.

Najnovija verzija Mapsa dobro iskorištava digitalni kompas. Kada stojite mirno i okrenete telefon, mama se rotira sa vama. Ne morate upgradreati kako bi imali potpune smjernice, ali to je preporučljivo ako ga mislite koristiti u vožnji.

Ekran u standby-u pokazuje sve bitne informacije o porukama i nadolazećim sastancima, a možete ga i prebaciti iz poslovnog u osobni mode.

A kako BlackBerry postaje sve dominantniji u poslovnome svijetu, Nokia si ne može priuštiti loše telefone. Sa lansiranjem E52 (koji je potpuno isti po specifikacijama kao i E55, osim što ovaj drugi ima kompaktnu QWERTY tipkovnicu umjesto numeričke), Nokia si je osigurala čvrst i pouzdan primjerak prepun zgodnih mogućnosti.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Baterija
Multimedija

 

Slike
Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0