01.03.2010.

LG BL 40 New Chocolate

Multimedijalni

Velika vijest za sve sladokusce!

Na tržište je stigao slasni ljepotan naziva LG Čokolada. Ovaj uređaj visoke kvalitete i dizajna vrijednog divljenja zadovoljiti će potrebe i najzahtjevnijih kupaca.

Novi LG BL40 Chocolate posjeduje sve elemente uređaja koji je zaista ukorak sa svim novostima moderne tehnologije. LG BL40 je iznimno tanak te izrazito elegantan telefon,a smo jedna riječ opravdava sve njegove karakteristike -jedinstven-. Na uređaju nećete pronaći dizajnerski potpis, ali definitivno izgleda kao umjetničko djelo. Ono čime se uređaj ističe te ga to ujedno čini jedinstvenim su njegove dimenzije. 128 x 51 x 10,9 mm dimenzije su koje su doista revolucionarne kod ovog modela. Ovi broje u početku doista izazivaju strah na prvi pogled (posebice visina), ali s vremenom se naviknete na neobične veličine telefona.

Tehničke karakteristike

Za razliku od mnogih modernih uređaja, ljepota LG Chocolate nije samo površinska. Iako tehnički ne spada u kategoriju smartphone, nova LG Čokolada S klase posjeduje korisničko sučelje pogodno obavljanju više zadataka .

Zaslon

Zahvaljujući širokom HD LCD zaslonu veličine 4 inča i omjera stranica 21:9, korisnici sada mogu gledati realistične video sadržaje u kino formatu bilo kad i bilo gdje. HD LCD je LG-eva hibridna tehnologija za zaslone osjetljive na dodir koja omogućava superiornu vidljivost prikaza čak i na jakom sunčevom svjetlu. Na širokom zaslonu od 345x800 piksela (Real WVGA) web stranice se prikazuju u cijelosti te nema potrebe za vodoravnim prelistavanjem (skrolanjem). Kapacitivni ekran je puno bolji od onog kojeg imamo na Crystalu ili Areni – što je pravo osvježenje obzirom na ostale LG modele.

Dizajn

Nova LG Čokolada BL40 uređaj je svježeg i dosada neviđenog dizajna koji s lakoćom razbija konvencionalni pristup izgledu kućišta i performansama. LG Čokolada BL40 oslanja se na originakni crni sjaj klavira. Metalik tanke linije sa strana i Ferrari crveni detalji na vrhu i dnu uređaja još su jedan dodir velikog stila ovog uređaja. Što se tiće oblika, kao što smo već spomenuli, isprva nećete biti oduševljeni, ali kad se malo naviknete na svog novog ljubimca, nećete ga ispuštati uz ruke. Jedno je sigurno – ukoliko želite biti primječeni, nema boljeg uređaja koji će to učiniti za vas od nove LG čokolade. Samo nekoliko hardverskih gumba idealno su uklopljeni u cjelokupan dizajn LG BL40 te zajedno čine skladnu cjelinu i odišu elegancijom. Pri vrhu je 3.5 mm audio konektor za slušalice, a pored njega je solidno izbočena tipka za zaključavanje zaslona na dodir. Tipke na bočnim stranama uređaja su vrlo elegantno pridodane. Tipka za kameru je nešto naglašenija (djeluje napuhano), dok su dvije tipke za podešavanje glasnoće ugodno izbočene. S lijeve strane, pri vrhu je micro USB utor za punjač/USB kabel, dok je po sredini tipka za glazbu. Sviđa nam se čvrsta izvedba pokrova micro USB utora za punjač. Osim fizičkih tipki koje se nalaze na uređaju, model posjeduje skrivene tipke na  zaslonu. Jedna od njih je tipka za widgete smještena u donjem desnom uglu skrivenih tipki za navigaciju osigurava jednostavan pristup najčešće korištenim funkcijama, kao što su kalendar, bilješke, vremenska prognoza i alarm. Iskustvo napredne tehnologije korisnici će osjetiti s pomoću tipki za widgete kojima je omogućen izravni pristup informativnim sadržajima, primjerice vijestima ili vremenskoj prognozi. Napredak donosi i funkcija Clear Memo Capture koja omogućuje snimanje crteža i pisanih tekstova s izuzetnom oštrinom.

Sučelje

LG S-class sučenje prilično sliči Samsungovom Touch Wiz-u. Dostupne su samo dvije; gore prikazana i jedna crno-bijela. Novost koju nam pruža ovaj uređaj je način zaključavanja ekrana pomoću odabranih pokreta prstiju. Isto kao što je to ponudio i Samsung na modelu S8000 Jet. Tu je i način pregleda. Pored četiri fiksne virtualne ikone na dnu, ovaj LG omogućava multitasking. Od tema sučelja, u kocki , te pomicanje na četiri početna ekrana.

Kamera

U tankom kliznom uređaju debljine svega 12,3mm smještena je kamera od 5 megapiksela s vrhunskim performansama, koja u 3G okruženju predstavlja tehnički napredak nove Čokolade BL20, pravog dizajnerskog telefona. Na bočnoj strani uređaja nalazi se dodirna kontrola koja podržava konvencionalno okomito prelistavanje (skrolanje) te je tako pogodna za pretraživanje kontakata ili balans bijele boje prije fotografiranja LG BL40 Chocolate dolazi sa kamerom brendiranom Schneider-Kreuznach lećom od 5.0 mega piskela. Brendirane leće poput ove ili Zeissove na Nokiama, znale su rezultirati lošijim fotografijama od nebrendiranih leća, tako da ovo smatramo čistim marketinškim trikom. Okidanje fotografija na ovom uređaju odvija se zadovoljavajuće brzo, kao i pohranjivanje fotografija. Nakon dužeg korištenja, površina kamere bi se mogla izgrebati, jer nema pokrova. Dodana je i malena LED bljeskalica. Više nego pristojnua veličina fotografije od 2560x1920 piksela rezultira po nama izvrsnim fotografijama. Video je moguće snimati u maksimalnoj rezoluciji od 640x480 piksela pri 30 sličica u sekundi. Video nam ne pruža posebno kvalitetne snimke no obzirom na karakteristike uređaja nismo ni očekivali prevelike rezultate što se tiče video snimanja.

GPS

GPS navigacija na ovom modelu odgovara u potpunosti najvišem standardu. Navigacija je iznenađujuće brza . Uz Google mape te pregled karte i lokacije iznimno je jednostavna za korištenje. Uređaj ima mogućnost instalacije naprednog softvera za navigaciju s glasovnim navođenjem te detaljnom kartom i informacijama. Google mape uistinu izgledaju atraktvno na velikom zaslonu nove LG Čokolade.

Internet

Povezivanje na WiFi mrežu je pojednostavljeno, dok je pregled web stranica sasvim solidan, ne i previše brz. Predinstalirane su Googleove usluge, što nam se svidjelo, a preglednik učitava Flash.

Aplikacije

Uređaj omogućava da pregledavate Word, PDF ili Excell dokumente, što je ponovno, zbog dužine ekrana ugodno i pregledno. Što se tiće kalendara, uobičajenih aplikacija kao što su alarmi i sl., prilično su slični kao i kod prethodnih modela i u potpunosti zadovoljavaju svoju svrhu. Što se tiće igara, moramo priznati da nas je ugodno iznenadio Asphalt4 koji izgleda i pruža stvarno odličan osječaj u igranju zbog prikaza na zaslonu ove veličine.

Multimedija

Ono što je najinteresantnije kod ovog uređaja je upravo multimedija. Ugrađen vanjski zvučnik je više nego solidan, dok ostale uređaje ovaj LG apsolutno nadmašuje u prikazu video sadržaja u 21:9 formatu. Kada stavite slušalice u uši i pogledate neki najavni video za film, osjećaj je nevjerojatan!

Glazba

Uz LG BL40 Chocolate dolaze jedne od najkvalitetnijih In Ear slušalica Odličan bas i velika pozadinska zvučna slika daju ukupno jako dobar zvuk za jedan mobitel. Što se tiće glazbe, imamo mali zamjerku. Radi se o prilično dugom učitavanju pjesama s memorijske Kartice kao i prvo učitavanje pjesama s kartice. No sve u svemu glazbeni player je zadovoljio naše potrebe.

Imenik, pozivi, sms poruke

Lista imenika je izrazito pregledna iako je za način kretanja po njoj potrebno da se malo naviknete. Svako novo slovo abecede u imeniku je odvojeno. Tražilica je dostupna pod dodatnim opcijama. Pri pisanju SMS poruka, virtualna tipkovnica je dovoljno velika i pravilno pozicionirana te umogućava ugodno i brzo pisanje SMS poruka. Popis poziva je također vrlo prelgedan, a još važnije, pamti veliki broj propuštenih poziva ,više od 30. Što se SMS poruka tiče, drugi proizvođači bi se mogli ugledati na LG. Poruke su pregledno poredane po datumima. Obavljanje poziva preko LG BL40 Chocolate su vrlo ugodni iz jednostavnog razgovora - uređaj svojom dužinom pokriva i uši i usta pa nema potrebe da približavate mikrofon ustima, ili slušalicu uhu.

Glavni nedostatci

Osim iznimno visokog standarda te velikog broja mogućnosti ovog telefona, modelu LG BL40 potkralo se nekoliko nedostataka:

• Lg BL40 iznimno je dug te single-handed korištenje iziskuje mnogo                  problema.                                                                                                                        • Output video snimanja je patetičan                                                                           • Crna površina ovog uređaja predstavlja pravu noćnu moru otisaka prstiju      • Utor za memorijsku karticu prilično je skriven i nepraktičan, nalazi se ispod     poklopca baterije                                                                                                           • Web preglednik nema Flash potporu                                                                        • Jedan og velikih nedostataka je i izostanak video striminga preko Wi-Fi          • WisePilot satelitska navigacija je samo probna verzija

Baterija i Punjenje

Iako smo zadivljeni činjenicom da je uređaju potrebno samo dva sata da se potpuno napuni baterija, Razočarali smo se o trajanju punjenja. Naime, urađaj ima vrlo lošu bateriju unatoč njezinoj snazi od 1000 mAh. Nemoguće je koristiti uređaj s jednim punjenjem duže od 2 dana. Pokušali smo razmisliti koji je problem u potrošnji energije te zaključili da bi OLED ekran vrlo vjerojatno poboljšao ovaj problem te produljio vrijeme korištenja uređaja jednim punjenjem , ali isto tako i povećao i onako visoku cijenu.

Zaključak

LG Čokolada je izrazito atraktivan mobilni uređaj koji će zaista oduševiti buduće korisnike. Ako ste imali priliku koristiti ovaj uređaj, zasigurno ste oduševljeni funkcijama koje vam pruža ovaj mobilni uređaj te je iznimno jednostavan korištenje.

Uređaj za testiranje ustupio : LG Eletronics

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Kamera, dizajn
Ekran, baterija

 

Slike
Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 6
berta
01:15
05. prosinac 2010.

koliko košta ???????

nerkoooo
11:00
20. siječanj 2010.

Ja sam kupio juce i platio 700 KM to je negdje oko 3000 kuna...bate rija me totalno iznervirala da sam pozelio da ga izlupam nacisto...! !!

Leon
11:01
17. siječanj 2010.

Da po recenziji je sve naj,naj....a kako će se pokazati kod stvarni h korisnika,time mislim na mlađu populaciju..

Martin
10:19
28. studeni 2009.

jako dobra recenzija

tena sudic
06:51
28. studeni 2009.

kolko to kosta

Ksenija Jagarinec
11:33
06. studeni 2009.

Najbolji do sada, nema komentara.