21.10.2009.

Acer neoTouch S200

Multimedijalni

Acer neoToch S200 jedan je od rijetkih cjenovno prihvatljivih uređaja na tržištu koji imaju novu Qualcommovu Snapdragon platformu. Zahvaljujući tome radi puno brže (1GHz procesor), a ima i štedljivu tehonologiju koja troši puno manje od uobičajenih smartphoneova. 

No, izlistajmo specifikaciju na brzaka: osim već spomenutog Qualcomm QSD8250 procesora, ima 512 MB ROMa , 256MB RAMa, utor za microSD/HC kartice. Rezistivni touchscreen veličine je 3.8 inča i ima WVGA razlučivost od 480x800 piksela. To je quadband GSM telefon sa triband UMTSom i HSDPA, te HSUPA. Uređaj također ima i GPS, WiFi, Bluetooth 2.1 + EDR, USB 2.0, akcelerometar, FM radio.. Za glazbu ima 3.5mm utor za slušalie, a za sinkronizaciju i punjenje koristi miniUSB. Kamera je 5 megapiskelna sa autofokusom i bljeskalicom. Sve to napaja 1350mAh baterija. 

Što se tiče dizajna, uređaj izgleda stvarno dobro, sa svojim oštrijim rubovima. I sa 12mm debljine izgleda dosta tanko. No ekran, iako je dovoljno osjetljiv za uporabu sa prstima, još uvijek je malo lošiji od onog kojeg ćemo naći na Touch Hdu ili Samsung Omniji II, primjerice. 
Kromirani rub je pravi magnet za otiske prstiju, a izgleda i jeftno. Stražnji poklopac je također sjajiv i izgleda trashy, a i vrlo lako se izgrebe. Ispod tog poklopca se nalaze utori za microSD i SIM kartice. 

Acerovo sučelje je vrlo jednostavno – pravo osvježenje od današnjih kičastih korisničkih sučelja. Ono što ovdje imamo je jednostavno odabiranje programa (naravno, sami možete odrediti što će se prikazivati od softvera). 
On screen tipkovnica nije dobra kao ona koju imamo na Samsungu ili HTCu, ali je za sada najbolja koju smo vidjeli na Aceru. 

Jedna stvar koju ne viđamo često na drugim mobitelima je ta da u toku poziva ovdje imamo Record gumbić koji, kada se pritisne, snima vaš razgovor. Pronaći tu snimku pak nije toliko jednostavno koliko i samo snimanje, ali olakšati ćemo vam: nalazi se u My Documents u AMR formatu. 

Kamera nije najbolja u klasi. Iako uslikava na 5 megapiksela, video snima u VGA rezoluciji. Slike uz bljeskalicu i dalje ne izgledaju posebno dobro, ali zahvaljujući autofokusu, makro uslikavanje je pristojno. 

Unatoč super brzom procesoru, Acer neoTouch svejedno ima odličan životni vijek baterije, bolji od onog koji ima Touch HD ili Touch Pro2. Sa umjerenim korištenjem, srednjom osvjetljenošću ekrana, preko nekoliko poziva, nekoliko surfanja netom i nešto GPS navigiranja, izdržati će dan i pol. Sa učestalim korištenjem, možete očekivati jedan dan života, a sa jako slabim, izdražti će dva, možda tri dana. Odlično.
 
Bugovi 

Prvo, neoTouch je dosta jeftino napravljen. Materijali su jeftini, cijeli telefon škripi čim malo jače pritisnete. Stražnji poklopac baterije toliko voli kupiti ogrebotine da nakon samo 15 minuta u džepu bez ključeva, bio je prepun raznoraznih linija. Acer još uvijek ne zna kvalitetno napraviti kučište – i to ćete uočiti čim primite ovaj telefon u ruke. 

Ekran, iako je super jasan u zatvorenom prostoru (možda čak i bolji od TouchHDa), postaje negledljiv vani. 
Sa lošom izradom, dolazi i loš softver. Pri testiranju neoToucha, imali smo niz čudnih bugova. Primjerice, kada bi htjeli otići na Preferences, jednostavno bi nam se prikazala prazna pozadina. Ili bi stalno čuli kako kamera klikće, kao da uslikava bez da smo pokrenuli foto aplikaciju. 

Da bi dobili GPS signal, trebate jako dugo čekati. Gotovo dvostruko više od drugih vrhunskih smartphoneova. 

A onda imamo i još druge problemčiće, ništa preveliko, ali svejedno nam zasmetaju: nema zaštitne torbice, kvaliteta fotografija je loša, kvaliteta videa ništa bolje, ekran je poput onih rezistivnih od prije nekoliko godina, a ne možete puštati niti svoje omiljene video formate. 

No, za kojih 2500 kuna, uređaj sa ogromnim ekranom i brzim provesorom – dobar je to deal.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Fantastičan rad, odlična baterija, dobar dizajn, jednostavan program launcher
Loša izrada, vani vidljivost loša, loša kamera

 

Slike
Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0