12.10.2009.

HTC Touch2

Multimedijalni

Windows Mobile 6.5 dolazi zajedno sa fanfarama, a sa njime i gomila vrhunskih Windows mobitela koji bi demonstrirali fleksibilnost najnovijeg Microsoftovog operativnog sustava. No, nije svaki uređaj i über uređaj koji sve može, dio snage Windows Mobilea je u tome da svoj posao obavlja i na relativno slabašnim modelima. HTC Touch2 – zamjena za HTC Touch – je takav uređaj; ono što mu nedostaje nadoknađuje jednostavnošću. 

Slike Touch2 su varljive. HTC nas je naviknuo na smartphoneove ogromin ekrana, ekran Touch2 je negdje u sredini sa svojim kompaktnim 2.8 inčnim ekranom. Uzimajući u obzir da se radi o relativno jednostavnom telefonu, kvaliteta izrade je iznenađujuće dobra; plastika ne škripi, a kromirani rubovi ne izgledaju jeftino. 

HTC Touch2 uspjeva ugurati i HTCov ExtUSB port (koji je kompatibilan sa miniUSBom), i 3.5mm utor za slušalice, za razliku od nekih malo većih i skupljih modela. No, budući da ima malo manji ekran od ostalih, morali smo malo više posegnuti za olovkom, pogotovo pri unošenju teksta. To je dosta frustrirajuć proces, budući da Touch2 dođe sa nekalibriranim ekranom, što je inicijalni setup (unišenje usernamea i passworda, postavljanje vremena) pretvorilo u dugačan proces. Međutim, kada ga naštimate, reagira dosta dobro. 

Touch2 nije štedio ni na povezivanju – ima sve: 3G HSDPA, WiFi b/g, Bluetooth 2.9 i GPS; tu su još i utor za microSD kartice, no da bi ih mogli koristiti još uvijek morate maknuti poklopac baterije. Zapravo, najočitije mjesto na kojem se vidi da je HTC uštedio novac je ekran – QVGA LCD je puno niže od WVGA ekrana kojeg uobičajeno nalazimo u HTCovim proizvodima. 320x240 je isto tako puno niže od 800x480, a i dosta je razočaravajuće ako to usporedimo sa Touch Diamondom koji je ugurao 640x480 VGA rezoluciju na svoj 2.8 inčni ekran. 

Svejedno, ima dovoljno mjesta za svoj TouchFLO, koji je ok i dosta vremena nećete morati koristiti olovku. Ispod toga se očito nalaze Windowsi Mobile 6.5, a za detalje i mišljenje o Microsoftovoj novoj platformi pročitajte naš pregled Windows Mobilea 6.5

Još jedna stvar na kojoj su uštedjeli je 3.2 megapiskelna kamera. Uslikava brzo, ali je rezultat mješovit; slike iz vana su malo nebalansirane u bojama, dok su slike iz bliza izvan fokusa. Najbolje fotke, naravno, nastaju u zatvorenom prostoru pod umjetnim svijetlom, stoga ćemo zaključiti da fotografija nije jaka strana Windows Phonea. 

Ono što iznenađuje je životni vijek baterije. Touch2 ima 1,100mAh Li-Ion bateriju, koja potraje i par dana pri normalnom korištenju, čak i ako je upaljen ActiveSync. Kvaliteta razgovara je također bila pristojna, iako smo u nekoliko navrata čuli neki pozadinsi šum.
 
Zapravo, Touch2 je zadivljujuće zgodan uređaj. Iako mu nedostaje vrhunski ekran koji imaju sva njegova skuplja braća, Windows Mobile 6.5 upakirava u sasvim pristojnu veličinu, bez da je izgubio puno na hardveru. Windows Phone možda i nije najbolji pri reproduciranju medija, i vjerojatno bi se odlučili za uređaj sa većim ekranom ako bi često utipkavali poruke, ali ako tražite način za potpuno povezivanje sa Exchange serverom, i želite sa tek nekoliko klikova do svog maila, kalendara i slično – Touch2 će vrlo dobro pasati u vašem džepu.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Jednostavan za korištenje, baterija
Ekran, kamera

 

Slike
Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0