05.10.2009.

Motorola DEXT MB220

Multimedijalni

Dugo smo očekivali nešto novo iz Motorole. I pod time mislimo stvarno dugo. RAZR su prostituirali do smrti, dosađivali nas sa svojim preklopnim modelima i precjenjenim AURA mobitelom – no sada, Moto je napokon shvatio neke stvari. Stvorili su uređaj koji radi na Android platformi, i ima vlastito sučelje – MOTOBLUR. 

Nemojte misliti da vrištimo MOTOBLUR, izgleda da se sve što Motorola proizvede dolazi u velikim štampanim slovima, ali MOTOBLUR možda i vrijedi glasno reći. 

Dobro 
- MOTOBLUR: njihovo vlastito sučelje koje se pokazalo kao prava kombinacija. Imamo widgete kojima sami možete po volji uređivati home screen, korisni su, brzi i updateaju se stalno. Primjerice, imamo widget za dopisivanje koji pokazuje najnovije mailove i poruke na samom home screenu, onako kako te poruke dolaze. Widget sa vijesti skuplja informacije preko nekoliko RSS feedova u isto vrijeme.
 
- Hepeninzi: Ovo je najinteresantniji widget. Spaja se na društvene mreže i sa njih izvlači sve nove statuse. No, nije to baš savršeno, budući da pokazuje sve updateove od svih vaših Facebook frendova. Da, da, svih onih 357 koje uopće ne poznate.
 
- Kontakti: Ono što ste nekada ručno pisali u male knjižice znane kao adresari, sada se odvija automatski. Ovaj adresar sakuplja sve informacije – adrese, mailove, telefone, fotke, statuse, rođendane, datume, događaje – sve sa vaših kontakata, i dodaje najnovije informacije koje pokupi sa društvenih mreža na koje ste spojeni. To je poprilično fora, budući da više nikada nećete morati sakupljati sve te dosadne podatke. NIKADA! (morali smo barem još jednu riječ napisati tiskanim slovima, a da nije Motorolin brand) 

Loše
- Kvaliteta: Ne izgleda baš dobro. Osim dosadnog dizajna, touchsreen je onako – pikni i valjda će primiti, a i cijeli telefon izgleda dosta jeftino. No, dobra mu je razlučivost, 320x480. 

- QWERTY tipkovnica: Fizička tipkovnica nije dobra. Loše je postavljena i ništa nas ne spriječava da se koristimo virtualnom, koja je točna. 

... 
Bez obzira na sve, i neke ove loše strane, ova Motorola je dobar, stabilan uređaj, vrlo prilagodljiv, brz i odličan za sve one koji se koriste društvenim mrežama.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

MOTOBLUR, virtualna tipkovnica
Dosadan dizajn, ekran

 

Slike
Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0