31.08.2009.

HTC Touch Pro2

Poslovni

Veliki brat HTC Touch Diamond2, i zamjena za HTC Touch Pro, HTC Touch Pro2 je napredni uređaj sa Windows Mobile OS-om i kliznom QWERTY tipkovnicom. Oh, i da – ogromnim ekranom. 

Touch Pro2 ima dosta radikalne promjene u dizajnu nasprem prijašnjih. Podosta je veći i teži od originalnog Touch Pro-a, što se u potpunosti kosi sa konvencionalnim dizajnom, ali sve je to sa dobrim razlogom. 

Najveća je promjena ekran, sada ima 3.6 inča, 800x480 piksela, za razliku od puno manjeg ekrana koji je imao Touch Pro. Tipkovnica je isto tako veća i ima dobre razmake između tipki. Još jedan neobični dodatak je kvalitetan speakerphone sistem, zvan Straight Talk. Radi se o tome da se Touch Pro2 može koristiti za audio konferencije – sa svim kvalitetama punokrvnog telefona za konferencije. 

Iz nekog razloga nisu 5 megapikselnu kameru iz Touch Diamond2 prenesli i u Touch Pro2, pa smo zaglavljeni sa starom 3.2 mekapikselnom kamerom. Samo je navigacijska tipka maknuta kako bi stao veći ekran. 
Ispod ekrana se nalazi na dodir osjetljivi 'slider' koji se koristi za zumiranje, iako vam sa ovako velikim ekranom to stvarno neće trebati. 

TouchFLO sučelje je dodatno razrađeno na ovome modelu, pa ćete se zaista rijetko susresti sa standardnim Widnowsovim interfejsom, osim ako vam to zaista treba. Ovo je velik uređaj, gotovo jednake veličine kao i Nokia N90 Communicator. Zapravo, Touch Pro2 je jedan od rijetkih mobitela koji može pobijediti E90 kada govorimo o tipkovnici i kvaliteti ekrana.
 
Još neke stvarčice koje krase Touch Pro2 su GPS, multimedijalni player, FM radio, stereo Bluetooth, WiFi, dual-band HSDPA i HSUPA plus quad-band GSM. A interna RAM memroija ima korisnih 288 Mb.
 
Audio output ide putem omraženog ExtUSB porta, koji HTC jako voli iz nekog neobjašnjivog razloga. Još jedna loša stvar je težina – Touch Pro2 teži 175 grama i mjeri 116 x 59 x 17 mm. No, prije nego se počnete plakati zbog njegove ogromne mase, razmislite samo koliko toga je strpano u njega... i sa svime time je još uvijek lakši od E90. 

Mi obožavamo ovakve telefone. 800 pikselni ekran je apsolutno idealan za surfanje webom, a zahvaljujući ogromnoj QWERTY tipkovnici je unošenje teksta jako jednostavno. Palac gore!

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

TouchFLO 3D Home Screen, tipkovnica
Dosta je velik i težak, nema 3.5 audio jack, loša kamera

 

Slike
Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0