25.05.2009.

Motorola W233 Renew

Osnovni

Baziran na modelu W230, Motorola W233 Renew je Motorolin pokušaj stvaranja ekološki prihvatljivog mobitela. Kako su to učinili? Pa, izgleda da je Motorola poduzela neke jednostavne, ali učinkovite korake u smanjenju utjecaja ovog modela na okoliš. Kao prvi, kučište je napravljeno od recikliranih plastičnih boca, a i ono samo se može u potpunosti reciklirati. Isto tako, Motorola je sa carbonfund.org započela carbon-offset program vezan za ispuštanje CO2 tokom proizvodnje. Pakiranje je također smanjeno u usporedbi sa drugim Motorolinim uređajima sa visokim udjelima reciklirane plastike. 

Reciklirana plastika nam je dostupna gotovo svugdje, a i zasigurno je bolja opcija od bioplastike koju možemo pronaći u Samsungu E200 Eco i Nokiji 3110 Evolve koji koriste zemlju koja bi se pak mogla koristiti za proizvodnju hrane. Što se tiče carbon offsetinga, obično se o njemu priča kao o dobroj stvari, ali botaničar Oliver Rackham se baš i ne slaže. Prema njemu je carbon offseting jednako učinkovit kao i kad zatražite od ljudi da piju više vode kako bi se smanjila razina mora. No, da ne duljimo sa raspravama... 

Ovo je poprilično jednostavan model, sa osnovnim fukcijama. Ima 128 x 128 CSTN ekran, nema kameru i nema Bluetooth. Ali zato ima MP3 player i možete memoriju proširiti do 2 GB. U Motoroli kažu da relativno dug životni vijek baterije znači da ćete ga morati manje puniti, a to će pak smanjiti potrošnju energije...da punjači troše energiju, sigurno je istina. 

Što se nas tiče, naše mišljenje je da W233 Renew izgleda dobro, a u kombinaciji sa svojom zelenom svjedodžbom, barem će biti nešto o čemu ćete moći razgovarati sa prijateljima na kavi.
 
Trenutno je ograničen samo na dual-band 850/1900 MHz mrežu, što znači da se ne može koristiti u Europi. Međutim, W230 na kojem je baziran, dolazi sa dvije dual band konfiguracije, stoga je moguće da će Motorola i drugdje u svijetu izbaciti ovaj model. 

Cijenom se kreće oko 50 EUR.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Proširiva memorija do 2GB
Osnovan

 

Slike
Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0