19.05.2009.

HTC Magic

Poslovni

Ovaj HTC je 3G telefon sa ekarnom osjetljivim na dodir. Atraktivnog je izgleda, sa zaobljenim rubovima i bijelim finišem visokog sjaja. Veličina mobitela je zapravo dosta kompaktna za 3G smartphone, a mjeri 133mm u visinu, 55 u širinu i 13.65mm u dubinu kada je u uspravnom položaju. 
Težak je 118.5 grama uključujući bateriju, što je opet dosta lagano ako uzmemo u obzir da se radi o smartphoneu sa cijelim nizom mogućnosti. Ovaj zgodan mobitel ima 512 Mb ROM memorije, 192 Mb RAM memorije, ali i podržava MicroSD kartice. Našu pažnju je ponajviše obuhvatio fantastičan 3.2 inčni touchscreen na kojem je vrlo lako vršiti input, ali i odabirati radnje koje želite. Radi se o ekranu visoke rezolucije, jasan je i podržava prepoznavanje rukopisa. Ispod ekrana nalazi se tzv. trackball navigacijska tipka zajedno sa 'enterom' što omogućava lakše 'klizanje' kroz menue velikom brzinom. Magic pokreće Qualcommov MSM procesor i Andriod OS (jedna zgodna, ali možda dosta malo korištena, mogućnost je čitanje barcodeova pomoću barcode skenera koji Android OS podržava). 

Ovaj 3G smartphone ima ugrađen GPS navigaciju koja podržava Google maps. HTML preglednik zajedno sa Google Searchom omogućuje korisnicima jednostavno pretraživanje, poput onoga na računalima. Također ima ugrađen email servis koji podržava Gmail. 

Radi preko GSM quad-band mreže koja pokriva GSM 850, GSM 900, GSM 1800 & GSM 1900 kao i 3G HSDPA. Ovisno o mrežnom operateru, možete ga koristiti gdje god se nalazili u svijetu. Baterija drži oko 7,5 sati kad se radi o GSM razgovorima, ili 6,6 sati WCDMA razgovora. 

Wi-Fi je ugrađen i možete se vrlo lako spojiti na obližnji WLAN ili hotspot i surfati Internetom. 3G HSDPA tehnologija omogućuje korisnicima da primaju pozive dok surfaju internetom, ali i brz prijenos podataka. Na druge uređaje se možete 'zakvačiti' preko USB-a ili Bluetootha. 

Dolazi sa integriranom 3.2 MP kamerom. Odlikuju je autofokus i mogućnost snimanja video zapisa u svim popularnim video formatima.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

veliki ekran, integrirane Google aplikacije
loš akcelerometar, neprecizna on-screen tipkovnica

 

Slike
Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0