12.04.2008.

Biser Blackberry-a s GPS-om

Blackberry kao pojam ljudi često povezuju s "ovisnošću" o poslu, te se odnose prema njemu kao zlom današnjeg užurbanog života. No, i mnogi od protivnika Blackberrya ne mogu bez jedne od inačica ove popularne marke.

Pearl 8110 je uređaj koji sadrži ono na što nas je Blackberry već navikao - jednostavnost integracije mobilnog uređaja i korištenja elektroničke pošte. Pearl serija se ističe svojim zaista lijepim dizajnom, i sama funkcionalost telefona uz pripadajuću kvalitetu izrade su na zaista vrhunskoj razini. Mali trackball je vrlo upotrebljiv, i dolazi do punog izražaja prilikom unosa teksta.

Tu dolazimo do tastature, koja je jedinstvena i zbog malih dimenzija cijelog uređaja predstavlja hibridno riješenje između qwerty tipkovniica i klasičnih numeričkih. Na svakoj tipki postoje po dva slova, te se može birat između dvije metode : klasične za unos SMS-ova, i Blackberry metode zasnovane na predviđanju unešenog teksta "slovo po slovo" prilikom čega se često koristi trackball. Ova potonja metoda na prvi pogled izgleda vrlo nesuvislom, no uz malo vježbe daje izvrsne rezultate - pisanje je gotovo jednako brzo kao i kod većih Blackberry uređaja.

Inačica 8110 dolazi s GPS funkcionalnošću, i to je ono što ju razlikuje od ostalih u pearl seriji. Nedostatak je ekran koji zbog dimenzija samog uređaja nije dovoljan za prikaz kompleksnijih informacija (web!). No, kvaliteta slike je izvrsna, a funkcija automatskog podešavanja osvjetljenja je zasigurno jedna od najboljih na tržištu.

Ono što možemo navesti kao zaključak jest da Blackberry pearl 8110 kao uređaj može biti dobar izbor ako vam treba česta provjera mailova, te dizajnerski lijep i kvalitetan uređaj po pristojnoj cijeni.

Najnovije vijesti iz svijeta mobitela pratite na našim
Facebook  i Twitter profilima

Kvaliteta, dizajn, funkcionalnost
nema WiFi, nepogodan za pretraživanje weba

 

Slike
Komentari
dodaj komentarPošalji komentar
Ukupan broj komentara: 0